A járásközpontról: Budakeszi polgármestere – VIDEÓ

Megkérdeztük Budakeszi polgármesterét, dr. Csutoráné dr. Győri Ottíliát, hogy milyen érvek szólnak amellett, hogy esetleg Budaörs is Budakeszi járásközponttal működjön. Budaörs, Törökbálint, Biatorbágy és Herceghalom nem szeretne Budakeszi járásközponttal funkcionálni. Ezt Turai István, Törökbálint első embere is megerősítette a videóriportban.

Budakeszi polgármestere a Zsámbéki medence települései szempontjából közelítette meg a kérdést (Budajenő, Nagykovácsi, Páty, Remeteszőlős, Telki és Zsámbék):

Budakeszi a tervezett járás területének középpontjában helyezkedik el. A Zsámbéki-medencéből érkező utak Budakeszin futnak össze Budapest felé, a fővárosba dolgozni járó tömegek naponta utaznak keresztül a városon.

Dr. Csutoráné dr. Győri Ottília szerint Nagykovácsiból, Budajenőről, Pátyról, Telkiből, Remeteszőlősről, kétszer több utat – több idő alatt, több átszállással – kellene megtenni az ott élőknek, amennyiben Budaörs lenne a járásközpont.

A polgármester asszony nem tett arra ígéretet, hogy ha a városában lenne a járásszékhely, akkor több buszjárat közlekedne Budaörs és Budakeszi között.

A 14 ezres lakosságszámú Budakeszi az elmúlt években Budaörshöz hasonlóan látványos fejlődésen ment keresztül, integráló szerepe a térségben egyre erősebb. Ennek jeleként értelmezhető, hogy a Polgármesterek Tanácsának döntése értelmében a Budaörsi kistérség vezető szerepét Budakeszi látja el.

Budakeszi infrastruktúrája nem alkalmatlan a járásközponti feladatok ellátására.

Budakeszi polgármestere szerint a járásközpontnak a kiegyensúlyozott térségi fejlődés lehetőségét is szolgálnia kell.
Wittinghoff Tamás és dr. Csutoráné dr. Győri Ottília is elmondta, hogy Budaörs és Budakeszi nem rivalizál egymással.

 

 

Dr. Csutoráné dr. Győri Ottília, Budakeszi polgármestere beszél a Budaörs és térségébe tervezett Budakeszi járásközpontról.

Biatorbágy, Budaörs, Herceghalom és Törökbálint településvezetői nem értenek egyet az elképzeléssel ezért, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz fordultak.

A videóriportban Turai István Törökbálint polgármestere is nyilatkozik.

A kérdésről a  http://www.budaorsiinfo.hu/?p=20369 cikk után szavazni is lehet!

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.