Kedvezményes üdülési lehetőség budaörsi időskorúak részére

(Budaörs, 2024. március 8. – Budaörsi Infó) Budaörs Város Önkormányzata 2024. évben is szervez kedvezményes üdülést az időskorúak részére, előreláthatólag a május végi időszakban.

 

 

A kedvezményes üdülés igénybevételének feltételeit a pénzbeli és a természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 53/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelet 37. §-a tartalmazza.

 

Kedvezményes üdülésre az a személy jogosult:

– aki Budaörsön bejelentett lakcímmel rendelkezik és életvitelszerűen a településen él,

– aki saját jogú nyugellátásban (62. életévét, illetőleg a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személy), átmeneti járadékban, rendszeres szociális járadékban, baleseti rokkantsági nyugdíjban, rokkantsági nyugdíjban (52. életévét betöltött személy) részesül és a támogatás iránt kérelmet nyújt be,

– akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap hatszorosát (jelenleg 171 000 Ft), egyedül élő esetében nyolcszorosát (jelenleg 228 000 Ft).

A feltételeknek együttesen kell megfelelni.

A jogosultság ugyanazon személy részére három évente állapítható meg.

A kérelmeket Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális és Egészségügyi Bizottsága bírálja el a beadási határidőt követően.

A Kérelem 2024. március 31-ig nyújtható be a Polgármesteri Hivatalba (2040 Budaörs, Szabadság u. 134.) az erre rendszeresített formanyomtatványon, melyhez az éves nyugdíjösszesítőt mellékelni szükséges.

További információ kérhető a Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Irodájának munkatársától, Nagy Zsuzsanna szociális ügyintézőtől a 23/447-934-es telefonszámon.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.