Mentőszolgálat: jól működik az új alapellátási ügyelet Pest és Fejér vármegyében is

2024 február elsején Pest és Fejér vármegye is csatlakozott az országos alapellátási ügyeleti rendszerhez – közölte az Országos Mentőszolgálat.

 

 

A sajtóközlemény szerint Pest vármegye 18 és Fejér vármegye 7 ügyeleti telephelyén orvosok, mentőtisztek és diplomás APN szakemberek (Advanced Practice Nurse) látják el a betegeket.

Az első napon Pest vármegyében 118 beteget láttak el, közülük 32-en gyermekek, illetve 18 év alatti fiatalok voltak. Négy esetben a telefonos tanácsadás elegendőnek bizonyult, 96 beteget valamely ügyeleti telephelyen részesítettek ellátásban, 18 az otthonában kapta meg a szükséges ügyeleti ellátást – írták.

Fejér vármegyében az első napon 96 beteget láttak el, közülük 35-en gyermekek, illetve 18 év alatti fiatalok voltak. 24 esetben a telefonos tanácsadás elegendőnek bizonyult, 68 beteget valamely ügyeleti telephelyen részesítettek ellátásban, 4 beteg az otthonában kapta meg az ügyeleti ellátást.

A mentőszolgálat közlése szerint a Pest vármegyei háziorvosi ügyeletekben átlagosan óránként 1 beteget kellett ellátni, Fejérben a háziorvosi ügyelet átlagos betegforgalma 1,5 fő/óra volt.

Felhívták a figyelmet arra, hogy valamennyi ügyeleti telephely vegyes ügyeletként működik, vagyis gyermekek és felnőttek ellátására egyaránt alkalmas. Az új ügyeleti rendszer felépítésének és működésének vármegyékre vonatkozó részleteiwww.mentok.hu/ugyelet linkre kattintva elérhetők.

 

 

Korábbi cikkeink a témában:

 

Megszűnt Budaörsön a 24 órás orvosi ügyeleti ellátás

Ha az önkormányzat akarja, létrehozhat rendelőt, és ott alkalmazhat ügyeletes orvost, de az nem az állami ellátás része lesz

Mentőszolgálat: februártól Fejér és Pest vármegye is csatlakozik az új alapellátási ügyeleti rendszerhez

Február 1-től az önkormányzat nem finanszírozhatja tovább az ügyeleti ellátást Budaörsön

Mentőszolgálat: jól működik az új alapellátási ügyelet Pest és Fejér vármegyében is

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.