Egyelőre nem nyit ki a budaörsi Városi Könyvtár – Ideiglenes minikönyvtárat nyitottak a Művelődési Házban

(Budaörs, 2024. január 22. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben arról számoltunk be olvasóinknak, hogy előreláthatólag november 25-én nyitja meg kapuit a felújítás után a Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár. Kiderült, hogy ezt a határidőt nem tudják tartani, és a januári nyitásra sincs esély. Helyette egy ideiglenes könyvtárat hoztak létre.

 

 

2023. november 22-én a Városi Könyvtár közösségi oldalán közzétettek egy bejegyzést, amiben megosztották a felújítás jelenlegi állapotát képeken, és sajnálattal közölték, hogy valószínű csúszni fog a munkálatok befejezése. Akkor viszont még nem gondolták, hogy a munkálatok év elejére se fejeződnek be.

 

 

konyvtarfelujitas2023b

konyvtar2024b

konyvtar2024d

konyvtar2024

 

Bár novemberben még arról számolt be a Könyvtár, hogy már csak az utolsó simítások vannak hátra, sajnos a gyakorlat azt mutatta, hogy van még mit simítani.

 

Temesiné Haag Beatrix, a Városi Könyvtár igazgatója egy a TV2040-nek adott interjújában elmondta, hogy létrehoznak egy kölcsönteremből egy minikönyvtárat a Művelődési Házban.

„A Könyvtár több hónap múlva kerül olyan állapotba, hogy ténylegesen lehet ott szolgáltatást nyújtani.”

 

Az interjúból a konkrét okok nem derültek ki, csak annyi, hogy csúszik a felújítás. 

 

A minikönyvtárban körülbelül 1000 könyvből válogathatnak majd az érdeklődők, január 22-én nyitotta meg kapuit.

A Jókai Mór Művelődési Központ felső emeletén található, ahogy felmegyünk a lépcsőn jobb oldalt van két terem Kabinet 1. és Kabinet 2. felirattal.

 

 

kkonyvtarajokaiban (1)

 

kkonyvtarajokaiban (4)

Nyitva tartás:

Hétfő: 12:00–18 óráig,

Kedd, szerda, csütörtök, péntek: 10:00–16:00

 

 

kkonyvtarajokaiban (2)

 

 

Előzmények: 

Az önkormányzat 158 millió forint európai uniós támogatást nyert két önkormányzati épület – Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár és a Budaörsi Csicsergő Óvoda – energetikai korszerűsítésére.

A felújításra a forrásigény a drasztikusan megemelkedett anyag és munkadíjak miatt 135 millió forinttal több lett, mint amennyit a pályázattal nyert a város, ezért ezt a különbözetet saját forrásból kipótolta.

A projekt célja a hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése és ezáltal az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése.

A könyvtárban egyebek között napelemes rendszer kerül a tetőre, nyílászáró-csere és homlokzati szigetelés lesz, ezeken felül a fűtést is korszerűsítik.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.