Millió lépés az iskoládért kihívás – A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium 1 millió forintot nyert

(Budaörs, 2023. december 15. – Budaörsi Infó) Rekordszámban, 346 ezren vettek részt a Magyar Szervátültetettek Szövetsége által szervezett Millió lépés az iskoládért program őszi fordulójában. A kihívás célja az volt, hogy mozgásra buzdítsa a diákokat és hozzátartozóikat. A győztesek között ott a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium is! Gratulálunk! 

 

 

A kihívást mintegy ezer iskola jelentkezett. A teljesítők között csütörtökön sorsolták ki a nyereményeket: száz iskola nyert egyenként egymillió forintos sporteszköz-támogatást, másik száz pedig kültéri pingpongasztalt. A kihíváshoz idősek gyaloglóklubjai is csatlakoztak.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 2021 óta szervezi különböző céllal és résztvevői körrel a „Millió lépés” kihívásokat. A kihívásban résztvevők egy telefonos applikáció segítségével számolják az általuk megtett lépéseket.

A legutolsó programba bekapcsolódók tizenegy hét alatt együttesen 80 milliárd lépést teljesítettek. Ez 56 millió kilométernek felel meg, ami a Föld kerületének ezernégyszázszorosa – olvasható a kommünikében.

A közlemény idézi Révész Máriuszt, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkárát, aki azt mondta, „az aktív és egészséges gyermekek nevelése közös felelősségünk”, ezért csatlakozott az államtitkárság támogatóként 100 millió forinttal a programhoz az őszi fordulóban is.

Hozzátette: példátlan eredmény a hazai egészségprogramok történetében, hogy a Millió lépés az iskoládért tavasszal 200 ezer, ősszel pedig mintegy 350 ezer embert mozgatott meg – hangsúlyozta Révész Máriusz a közlemény szerint.

Grózli Csabát, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének stratégiai vezetőjét és orvos igazgatóját idézve azt írták: heti 2,5 óra mozgás akár 30-50 százalékkal csökkentheti a szívinfarktus vagy a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

A 2023-as Millió lépés az iskoládért Őszi fordulójának végeztével ismét 100 szerencsés iskola juthatott 1-1 millió forinthoz, melyet sportszervásárlásra tudnak majd fordítani.

 

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium is részt vesz a versenyben. 

A legeredményesebb csapatuk a 7.a csapata lett, tudtuk meg az Illyés közösségi oldaláról.

illyes_lepes

„Iskolánk a sorsoláson 1 millió forintot nyert, melyet sportszerekre lehet fordítanunk!

„Minél többször teljesítette az Országos Kékkör távját az adott iskola, annál többször ‘kerülhetett a kalapba’, így növelhette az esélyeit a közjegyző által hitelesített sorsoláson, amelyet 2023. december 14-én 10 órakor követhettek a nézők az M4 Sport televíziós csatornán.”

Iskolánk 33 kék kört tett meg a versenyben.

Minden nyertes iskolának gratulálunk!

Minden résztvevőnek, sportolónak, szülőnek, támogatónak köszönjük, hogy együtt mozoghattunk!”

 

 

pedagogussztrajk2022_01_31 (18)illyes

 

Gratulálunk! 

 

(Budaörsi Infó/MTI/Illyés Gyula Gimnázium Facebook)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.