Továbbra is ingyenesen igényelhetők a látássérült embereket segítő szoftverek (linkek a cikkben)

Folytatódik a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. 2018-ban indított licensz programja, amelynek keretében 2024 június 30-ig az Informatika a Látássérültekért Alapítványon keresztül minden Magyarországon és határon túl élő látássérült magyar állampolgár ingyenesen juthat hozzá a legnépszerűbb képernyőolvasó- és képernyőnagyító szoftverek legújabb magyar nyelvű változatához.

 

 

A NISZ közleményében azt írta, az állam által biztosított ingyenes szoftverek használata 2018 óta már közel nyolcezer látássérült állampolgár számára könnyíti meg a munkavégzést, a tanulást és a digitális térben történő tájékozódást.

Kormányzati cél, hogy az akadálymentesítés révén a látássérült felhasználók is kezelni tudják az online felületeket, valamint az elektronikus ügyintézést támogató honlapokat.

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány (INFOALAP) által magyar nyelven elérhetővé tett szoftverek a http://www.infoalap.hu/orszag_licenc weboldalról tölthetők le.

Aktiválásuk a NISZ Zrt. által üzemeltetett https://akadalymentes.magyarorszag.hu/ weboldalon található egyszerű űrlap kitöltésével kezdeményezhető és az igénylést követően e-mailben kapott hitelesítő kóddal elvégezhető.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.