Ma ismét nem veszik fel a munkát a tanárok az Illyés Gyula Gimnáziumban – A korábbi tárgyalások nem vezettek eredményre

(Budaörs, 2022. szeptember 27. – Budaörsi Infó) Legutóbb 2022. szeptember 13-án volt tiltakozás a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium előtt. Ma közösségi oldalán közölte az Illyés, hogy a tanárai ismét nem veszik fel a munkát.

 

 

A közlemény szerint a BUDAÖRSI ILLYÉS GYULA GIMNÁZIUM, TECHNIKUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA  tanárai, 2022. szeptember 27-én és 29-én, 8-10 óra között sztrájk vagy polgári engedetlenség keretében nem veszik fel a munkát, nem folytatnak oktatási, nevelési tevékenységet, csatlakozva ezzel a pedagógus szakszervezetek által meghirdetett gördülő sztrájkhoz.

 

 

illyessztrajk

 

„A korábbi tárgyalások nem vezettek eredményre, nem látjuk jelét érdemi változásnak az oktatás terén. Sőt, a polgári engedetlenségben résztvevő kollégáinkat elbocsátással fenyegették meg.

Az oktatás helyzetéért, és elsősorban tanítványaink, gyermekeink, az országunk jövőjéért érzett felelősségünk tudatában követeljük – a mielőbbi érdemi, széles körű és transzparens tárgyalásokat az oktatás jövőjéről, a szakmai szervezetek bevonásával.

– a pedagógusok, oktatók és minden pedagógia intézményben dolgozó munkavállaló méltatlan és megalázó bérhelyzetének azonnali rendezését.

– a pedagógusok óraszámának csökkentését

Egyben elutasítjuk a fenyegetéseket és a megfélemlítésünkre irányuló kísérleteket és szolidaritást vállalunk az ország összes sztrájkoló vagy a polgári engedetlenség eszközével élő kollégájával. Mivel a 36/2022. (II. 11.) számú kormányrendelet a sztrájkot a tényleges érdekérvényesítésre alkalmatlanná teszi, így néhányan a polgári engedetlenség eszközét választották tiltakozásunk kifejezésére.

A SZTRÁJK ALAPJOG! TANÁR NÉLKÜL NINCS OKTATÁS, OKTATÁS NÉLKÜL NINCS JÖVŐ!

Budaörs, 2022. szeptember 26.

 

A sztrájkban részt vesz: Balogh Anna Bothné Faragó Zsuzsanna Demszki Anna Gyeskó Ágnes Haraszti Klára Heitzmann Ildikó Huszti Gábor Karlik Zsuzsanna Károly Ildikó Keresztes Miklós Kesjár Erika Lantos Mária Lehota Edit Maksai Kinga Meinczinger Szilvia Németh Eszter Péter András Péter László Petruska Magdolna Somogyi Zsófia Süket Erzsébet Szép Adrienn Tollner József Tóth-Pozsonyi Enikő Vadász András Vajda Péter Varga Judit Verebélyi Marianna Vereckei Noémi Zsolnainé Harczi Ildikó Polgári engedetlenségben vesz részt: Imre Szilvia Jordán Helén Szakálné Gulyás Katalin Támogatóként csatlakozik: Bankó Melinda Becz György Füleki Zsombor Gruberné Szilágyi Ágota Inges Zsófia Koós Nikolett Maschefszkyné Kása Gabriella Pelényi Rita Szabó Tánya Szerencsés Krisztina.”

 

 

 

polgari_engedettlenseg_illyes_220913 (55)

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.