Elbocsátással fenyegették meg a tanárokat – Tiltakozásra hívják a budaörsieket az Illyés Gyula Gimnáziumhoz

(Budaörs, 2022. szeptember 12. – Budaörsi Infó) A Tanítanék mozgalom közösségi oldalán tette közzé a felhívást, miszerint a Belügyminisztérium elutasító és lekezelő válasza után kénytelenek megszervezni az őszi polgári engedetlenségi hullámot. Tavasz óta sztrájkkal, polgári engedetlenséggel és tüntetésekkel próbálják elérni a bérrendezést és a munkaterhek csökkentését. Azt kérték, hogy csatlakozzon mindenki, aki tud az oktatás jövőjéért folyó küzdelemhez.

 

 

A 2022. szeptember 5-ei polgári engedetlenség után, a tiltakozó tanárok a Tankerületi Központoktól felmondást kilátásba helyező egyen-leveleket kaptak országszerte. Budaörsön is.

Az egyik budaörsi tanárnak írt, nyilvánosságra került levélben a területi igazgató kifejtette, hogy sajnálattal értesült arról, hogy a levél címzettje szeptember 5-én 8 és 10 óra között nem vette fel a munkát.

Majd hozzátette, hogy amennyiben ez megismétlődik munkáltatói rendkívüli felmentésre is számíthat az „elkövető”.

 

 

tiltakozas2

 

A levél kapcsán az Illyés Gimnázium egyik szülői munkaközössége tiltakozásra hívja a budaörsieket:

 

„TILTAKOZUNK!

Tanáraink rendkívüli felmentése gyermekeinket is veszélyeztetné, ezért kifejezzük tiltakozásunkat KEDDEN (szeptember 13-án) 6:00-10:00 óra között az Illyés Gimnázium előtt.

Mindenki hozhat egy gondolatot, rajzot, virágot vagy bármit, ami kifejezi a támogatását.

Várunk minden szülőtársat, budaörsit, együttérző embert!

Illyés, … SZMK”

 

 

Tollner József, az Illyés Gyula Gimnázium tanára szeptember 5-én a Budaörsi Infónak adott interjújában elmondta, hogy „gördülő polgári engedetlenségi mozgalmat” hirdetett a Tanítanék Mozgalom, aminek az első állomása Budaörs volt hétfőn reggel 8-tól 10 óráig. Az Illyésben minden héten egy következő napon fognak sztrájkolni.

„Nem lehetett folytatni a sztrájkot, csak úgy, hogy észrevehetetlen. Mivel sztrájkolni nem lehetett, ezért kellett egy magasabb belépési küszöbű akcióba kezdeni, ez a polgári engedetlenség.

Azért magasabb szintű, mert nem tudni, hogy milyen következményei lesznek. Ebben álltunk bele tavasszal 48 társammal együtt.”

 

A budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tanárait arra kérték, hogy ne vegyék fel a munkát szeptember 13-án 6 és 10 óra között, a diákoktól pedig azt, hogy hétfőn és kedden  kockás ingben jelenjenek meg az iskolában.

 

 

tiltakozas

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

Korábbi cikkünk a témával kapcsolatban:

Emelték a tétet – Polgári engedetlenségi hullám az oktatás jövőjéért Budaörsön

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.