8. Építész Szüret – Közösségi terek Budaörsön

(Budaörs, 2021. október 9. – Budaörsi Infó) 2021. október 8-án rendezték meg Budaörsön a 8. Építész Szüretet. 

 

 

A 2020/21-es tanév II. szemeszterében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Középülettervezési Tanszékén egy teljes évfolyam mintegy 250 hallgatója készített terveket Budaörs 7 különböző helyszínére, amelyek ezeknek a közösségi kezdeményezéseknek az igényeit formálták épületté.

Ezek közül a tervek közül válogatva mutatták be a legérdekesebbeket az Építész Szüreten.

A tervek között láthattuk azt is, hogy a hallgatók hogyan képzelik el a termelői piacot, a közösségi házat vagy a Budaörsi Tanodát.

 

 

epiteszszuret211008 (8)

 

IMG_7136

 

IMG_7135

 

 

Vágó Csaba kabinetvezető a megnyitó beszédében elmondta, hogy azért is jó ez a kiállítás, mert a diákok szabadon engedhették a fantáziájukat. Nem olyan terveket kellett megalkotniuk, amelyek már akár holnap elkészülhetnének, hanem határok nélkül álmodhattak. Bár – elmondása szerint – több olyan tervet is látott, ami akár már holnap is kivitelezhető lenne Budaörsön és beleillene a településképbe is.

A rendezvényen felléptek a Budaörsi Tanoda diákjai és a Romano Glaszo Együttes.

 

 

epiteszszuret211008 (5)

 

epiteszszuret211008 (4)

 

 

A megnyitó ünnepségen megtudhattuk azt is, hogy Dobos Botondot, a Pest Megyei Építész Kamara WEBER ANTAL DÍJ-al tüntette ki.

A díjat karakteres, igényes, érzékeny, kreatív, innovatív de mértéktartó, egyszerű és egyidejűleg egyediségre törekvő építészeti és széles körű közéleti aktív munkásságáért kapta.

 

 

dobosbotond

 

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.