Közgazdasági Diákolimpián nemzetközi döntőbe jutott az Illyés Gyula Gimnázium diákja

(Budaörs, 2021. április 8. – Budaörsi Infó) A Közgazdasági Diákolimpián országos 4. helyezést ért el és ezzel a nemzetközi döntőbe jutott az Illyés Gyula Gimnázium diákja, Fehér-Kaplár Zsombor (12.c.). Elismerésünk neki és felkészítő tanárának Bene Tünde tanárnőnek.

 

 

A cseh kezdeményezésre elindított nemzetközi versenyre a középfokú oktatási intézményekben tanuló diákok jelentkeztek az ország 37 településének 62 középiskolájában, valamint Erdélyből: Székelyudvarhelyről és Marosvásárhelyről is – összesen csaknem 300-an.

A vetélkedő írásbeli fordulóiban legjobban szereplő kilenc diák jutott a szóbeli fordulóba. Itt egy szakmai zsűri előtt adtak számot tudásukról.

A zsűri tagjai: Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, az MKT örökös tiszteletbeli elnöke; Kocziszky György, a Miskolci Egyetem egyetemi tanára, a Monetáris Tanács tagja és Trautmann László, a BCE egyetemi docense, az MKT Fejlődésgazdaságtani Szakosztályának elnöke.

A döntő fővédnöke Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke volt, a verseny kezdetén pedig egy videóüzenetben Virág Barnabás, az MNB alelnöke köszöntötte a versenyzőket.

 

A V4-es Közgazdasági Olimpia nemzeti döntőjének helyezettjei:

1. Nacsa Flóra (székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium);

2: Házi Bálint (szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum);

3: Szűcsi Levente (egri Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium)

 

Rajtuk kívül a nemzetközi döntőbe jutott még Fehér-Kaplár Zsombor, a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum tanulója, továbbá Tolnai Nándor László, a budapesti BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskola tanulója.

 

 

illyesdiak

 

Gratulálunk! 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.