Koronavírus – Nyitva tarthatnak a tavaszi munkák elvégzését biztosító üzletek

 A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) javaslatára a kormány úgy döntött, hogy a kéthetes lezárás alatt is nyitva tarthatnak a mezőgazdaság és az élelmiszeripar zavartalan működéséhez szükséges üzletek – hívta fel a figyelmet a két szervezet pénteki közös közleményében.

 

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet értelmében a március 8-tól március 22-ig tartó kéthetes lezárás alatt is nyitva tarthatnak a mezőgazdasági és erdészeti tevékenység elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletek, az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a mezőgazdasági üzletek, a kertészeti árudák, faiskolák, a piacok, helyi termelői piacok és az állatgyógyszertárak – jelezték a közleményben.

A nőnapra tekintettel március 8-án még kinyithatnak a virágüzletek.
A kormányrendelet alapján elérhető marad a mezőgazdasági és iparigép-szerviz szolgáltatás, az állategészségügyi szolgáltatás, az állat-, növényegészségügyi, élelmiszer-vizsgálati laboratóriumi szolgáltatás, az élelmiszer-feldolgozási szolgáltatás, a közétkeztetési szolgáltatás és az állattenyésztési szolgáltatás.

A NAK, illetve a MAGOSZ a teljes gazdatársadalom nevében köszönetet mond a kormánynak, hiszen így a korlátozások idején is biztosított a tavaszi mezőgazdasági munkák zavartalan elvégzése és a lakosság hazai élelmiszerrel való biztonságos ellátása – írták a közleményben. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.