Töltse ki Ön is! – Most még fontosabb a vírus terjedését vizsgáló kérdőív rendszeres kitöltése

(Budaörs, 2020. szeptember 6. – Budaörsi Infó / mti) – Már több mint 320 ezren töltötték ki a Magyar adatszolgáltató kérdőívet (Maszk), amelynek válaszaiból a koronavírus várható terjedését próbálják előre jelezni az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) járványmatematikai kutatói – tájékoztatta az ITM vasárnap az MTI-t.

 

Közleményükben felhívták a figyelmet arra, hogy az egy főre jutó találkozások száma az augusztus végi adatokhoz képest az iskolák újranyitásával és a munkába visszatérés miatt jelentősen megnövekedett, ami fokozottan felértékeli a kontaktkutatások szerepét. A kérdőívet a járványügyi védekezés sikere érdekében naponta érdemes kitölteni – emelték ki.

Hozzátették: a kérdőív célja a járványmodellek pontosításához szükséges aktuális adatok gyűjtése. Segítségével előre jelezhető a járvány jövőbeli terjedése, értékelhetők a korlátozások hatásai.

 


A kérdőív kitöltése nem teszi lehetővé a személyazonosítást, a válaszok tehát teljesen anonimak és kizárólag a járvány megfékezését, kontroll alatt tartását segítik.


 

Az országos felmérés keretében a Maszk kérdőív napi szintű kitöltésével bárki segíthet a koronavírus-járvány kezelésében – hangsúlyozták. Hozzátették: a Szegedi Tudományegyetem által vezetett kutatócsoportban magyar tudósok országos adatok alapján elemzik a járvány hazai hatásait.

A Maszk indulása óta több mint 320 ezer egyedi felhasználó töltötte ki anonim módon a kérdőívet, sokan közülük napi rendszerességgel. Az egy főre jutó átlagos kapcsolatok száma az augusztus végi adatokhoz képest szeptember első hetére több mint 60 százalékkal növekedett meg. A kontaktkutatások szerepe ezzel jelentősen felértékelődött.

 


Az Általános demográfiai adatokat mindössze egyszer kell kitölteni.

A napi tevékenységről szóló adatokat minden nap ki lehet tölteni.


 

 

Vegyen részt Ön is Magyarország hivatalos koronavírus kutatásában a MASZK kérdőív napi kitöltésével!

A kutatócsoport arra kéri a magyar embereket, hogy segítsék a munkájukat, és rutinszerűen, rendszeresen töltsék ki a covid.sed.hu weboldalon elérhető kérdőívet – írta az ITM.

 

 

(Budaörsi Infó / mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.