Szeptember végén vagy októberben adhatják vissza a forgalomnak a budaörsi Tesco-nál lévő felüljárót

(Budaörs, 2020. szeptember 4. – Budaörsi Infó) Sokaknak okoztak az elmúlt hetekben bosszússágot és kellemetlenséget a budaörsi Tesconál lévő felüljáró felújítási munkálatai. Több olvasói levél, illetve telefonos megkeresés is érkezett ezzel kapcsolatban szerkesztőségünkbe. A Budaörsi Infó legfrissebb, az illetékesektől származó – két különböző – információja szerint 2020. szeptember végén, de lehet hogy valamikor októberben fogják visszaadni a forgalomnak a felüljárót.

 

 

Egyre sűrűbben, egyre többen kérdezik a Budaörsi Infó szerkesztőségétől, hogy nem tudjuk-e, mikor lesz már vége a hónapok óta tartó felüljáró-felújításnak!?

Nagyon sok helyi és környékbeli polgár dühös a mindennapi életüket nehezítő körülmények miatt. Sokan nem értik, hogy hogyan lehetséges, hogy ennyi időt vesz igénybe a felújítás és sokan jegyzik meg, hogy látszatra gyakorlatilag alig történik valami a helyszínen, nem csoda ha ilyen sokáig elhúzódik…

Többen kifogásolják a megfelelő információk hiányát is. Valószínű, hogy a fenti megjegyzések nagyrészt ennek is köszönhetőek.

Korábban a Budaörsi Városházától Lőrincz Mihály, a Műszaki Ügyosztály vezetője úgy nyilatkozott szerkesztőségünknek a témával kapcsolatban, hogy a munkát nem az Önkormányzat megbízásából végzik, így nem ők a beruházók.

 

 

korforgalom2020tescoaugusztus (1)

 

A Budaörsi Infó szerkesztősége írásban megkereste a Magyar Közút Nonprofit Zrt-t, hogy válaszoljanak a fenti kérdésekre, illetve aggályokra.

Kértük, hogy a felújítás mibenlétéről is tájékoztassák olvasóinkat és főleg a munkálatok befejezésének időpontjáról, mert a legtöbben erről érdeklődnek nálunk. Kértük, hogy írják meg nekünk azt is, hogy mi okozza a munkálatok elhúzódását.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetőjétől, Pécsi Norbert Sándortól megtudtuk, hogy a hídon jelenleg felújítási és állagmegóvási munkálatok folynak és várhatóan szeptember végéig teljesen befejeződnek.

A kommunikációs vezető arról is tájékoztatta a Budaörsi Infót, hogy a híd felújításánál társaságuk csak a műszaki ellenőri- és forgalomterelési feladatokat látja el, a munkálatok technológiájáról és ütemezéséről a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. mint beruházó az illetékes válaszolni.

Így, nekik is feltettük ugyanazokat a kérdéseket.

 

 

korforgalom2020tescoaugusztus (3)

 

A TESCO a sajtóosztályán keresztül a Budaörsi Infó megkeresésére küldött válaszában mindenkitől elnézést kér a munkálatok elhúzódása és az ez által okozott kellemetlenségekért és megjegyzik, hogy a technológiai folyamatok okán húzódtak el a munkálatok. De, türelem: az elmúlt hetekben sikerült jó ütemben haladni az építkezéssel”.

Azt is megírták, hogy a felújítás kivitelezője a Magyar Közút, akikkel folyamatos kapcsolatban vannak a munkálatok felgyorsítása érdekében (!). Azzal a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel, akik szerint azonban ők csak a műszaki ellenőri- és forgalomterelési feladatokat látják el…

A munkálatok kivitelezői, a beruházó – mint olvasóink láthatják – egymásnak ellentmondó válaszokat adtak, pedig állítólag „napi kapcsolatban” vannak egymással.

A Magyar közút állításával szemben, miszerint szeptember végére készülhet el a felüljáró, a Tesco általánosságban októberre ígéri a befejezést.

 

 

 

A TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. válasza

„Mindenekelőtt szeretnénk mindenkitől elnézést kérni a munkálatok elhúzódása és az ez által okozott kellemetlenségekért.

Kollégáink a kivitelező céggel és a Magyar Közút illetékes képviselőivel napi kapcsolatban vannak a munkák további felgyorsítása és a körforgalomi útpálya lehetőség szerinti minél korábbi megnyitása érdekében.

Az elmúlt hetekben sikerült jó ütemben haladni az építkezéssel, és bízunk benne, hogy az időjárás a következő hetekben is megfelelő lesz, hogy ebben az ütemben tudjuk folytatni a munkálatokat, és mielőbb át tudjuk adni újra a forgalomnak az érintett útszakaszt.

Fontosnak tartjuk azt is megjegyezni, hogy a rekonstrukciós és új szerkezetek kivitelezési munkálatai során a szabványokban előírt egymást követő technológiai folyamatokat be kell tartani, technológiai időket ki kell várni. Ha ez nem történne meg, az minőségi károsodásokat eredményezne.

Emellett a körforgalom egyes részeinél speciális, egyedi tervezésű és gyártású szerkezetek kerülnek beépítésre, melyet csak a külföldi gyártó képviselőjének helyszíni jóváhagyásával lehet megvalósítani, ahol szintén kiemelt figyelemmel járnak el a technológiai folyamatok, idők betartására.

A magyar közútkezelővel történő folyamatos egyeztetések alapján a befejezés 2020. október hónapban várható.

Ezúton is köszönjük szépen mindenki türelmét és megértését.”

 

 

korforgalom2020tescoaugusztus (2)

 

Az autósok, ha tehetik, kerüljék el a fent említett szakaszt, ezzel is csökkentve a dugókat, vagy ha mégis kénytelenek arra menni, akkor még legyenek türelemmel szeptember végéig vagy októberig… vagy valameddig!

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.