Mindenki maradjon otthon! – Németh Andrea: Mikor vigyük először a babát fodrászhoz?

(Budaörs, 2020. április 4. – Budaörsi Infó) A rendkívüli egészségügyi helyzet miatt erősen javasolt mindenki számára, aki csak teheti – az otthonmaradás. A Budaörsi Infó szerkesztősége úgy döntött, hogy a saját és szeretteink érdekében vállalt ideiglenes szobafogságra tekintettel a megszokott híradásaink mellett más módokon is elvisszük otthonaikba a híreket, tudnivalókat, de alkalomadtán némi szórakozást is. Online videó-sorozatunkban minden héten szerdán és szombaton Németh Andrea szépségápolási tippjeit láthatják. A mai részben a babák hajápolásáról olvashattok bővebben.

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott érhetőek el a videóink.


 

 

 

 

Németh Andrea: Mikor vigyük először a babát fodrászhoz?

 

A babák haját heti két-három alkalommal kell mosni. Előfordulhat, hogy fejbőrük koszmós lesz. A koszmó néhány hónapos babákra jellemző, zsíros barnás, kellemetlen szagú lerakódás a baba fejbőrén, legfőképp a kutacs részen található.

Ez alkati dolog, az ennyire érzékeny babák bőre gyakran ekcémás is. A koszmó megelőzhető, ha a babát babakefével fésülgetjük. Amennyiben kialakult a koszmó, fokozottabban oda kell figyelni a pici bőrére, nehogy felülfertőződjön.

A babafürdető és -sampon fontos, hogy ne tartalmazzon parabént, színezőanyagot, szulfátot, SLS-t és SLES-t, mert ezek irritálhatják a baba bőrét. A pici fejbőrére babaolajat kell alkalmazni, ez fellazítja a koszmórétegeteket – az olajat egy óráig rajta kell hagyni és szövetsapkát kell a baba fejére tenni.

 

 

baba_agykutatas

 

A hatóidő letelte után meg kell mosni a pici haját. A samponhoz néhány csepp 100%-os teafaolajat tegyünk, mivel a teafa gomba-, baktérium- és vírusölő tulajdonságú. Körkörös masszírozó mozdulatokkal mossuk meg a baba haját.

Miután megmostuk a pici haját puha törölközővel óvatosan lazítsuk fel a koszmót, és fésüljük át a hajat koszmó elleni fésűvel. Ez a fésű speciális: sűrű fogazatú, lekerekített végű fésű.

A babák haját heti kétszer-háromszor kell megmosni.

 

 

baba_mama_klub5

 

Hajat először a kutacsrész beforrása után lehet vágni – álmukban -, ollóval.

A babahaj, ha nagy hajjal is született a csemeténk, kihullik itt-ott és foltokban nő vissza. Három éves kor környékén meg lehet próbálkozni az első fodrász-hajvágással. Ilyenkor, ha a szülő eljátssza, hogy mi fog történni a fodrásznál, az stresszoldó a gyerek számára.

Öt éves kor környékén már lehet szebb frizurákat készíteni, ilyenkor már nem félnek a gyerekek. A kislányok haját érdemes keratin tartalmú kifésülő spray-vel kezelni, mert erősíti a hajat és könnyíti a fésülködést.

 

 

babahajvagas

 

 

A sorozat korábbi részei: 

Mindenki maradjon otthon! – Németh Andrea: Hajnövesztési tippek

Mindenki maradjon otthon! – Németh Andrea: Egyszerű, de nagyszerű hajolaj recept

Mindenki maradjon otthon! – Németh Andrea: Az otthoni hajfestés

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.