Mindenki maradjon otthon! – Németh Andrea: Az otthoni hajfestés

(Budaörs, 2020. március 25. – Budaörsi Infó) A rendkívüli egészségügyi helyzet miatt erősen javasolt mindenki számára, aki csak teheti – az otthonmaradás. A Budaörsi Infó szerkesztősége úgy döntött, hogy a saját és szeretteink érdekében vállalt ideiglenes szobafogságra tekintettel a megszokott híradásaink mellett más módokon is elvisszük otthonaikba a híreket, tudnivalókat, de alkalomadtán némi szórakozást is. Online videó-sorozatunkban minden héten szerdán és szombaton Németh Andrea szépségápolási tanácsait láthatják. A mai alkalommal az otthoni hajfestésről és hajápolásról lesz szó. Tartsanak velünk!

 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkra, Facebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott érhetőek el a videóink.


 

 

A mostani helyzetben nagyon fontos, hogy mindenki maradjon otthon, így lassítva a korona-vírus terjedését. Ennek következtében a szépségiparban dolgozó szolgáltatók is kénytelenek voltak felfüggeszteni tevékenységüket. Amíg nem tér minden vissza a régi kerékvágásba addig kénytelenek vagyunk mi saját magunk gondoskodni az ápoltságunkról.

 

 

 

 

Szépségápolási tippek

 

A hajfestés

A hajfestés művészet. Mindenkinek más a haja, az őszülési aránya és a színigénye. Sokszor a fodrászok 2-3 színből keverik össze vendégük hajszínét. Ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre látszik. Sokszor a laikus csak leemel a polcról egy színt, mert olyan jól néz ki a képen.

 

FIGYELEM!

1. A hajfestésben körültekintőnek kell lenni, vannak anyagok amelyek rosszul reagálnak egymásra, és a haj ezáltal sérülhet!

2. Előfordulhat allergiás reakció is!

3. Csalódhatunk a kiválasztott színben!

4. A kiválasztott szín foltosan foghatja be hajszálainkat!

5. Lassú felvitel esetén, vagy a túl sok hatóidő miatt fejbőrünk megéghet, hajunk letörhet!

 

 

70675571 - hair masking. young woman with brush in hand applying natural mask on long healthy hair. beautiful girl spreading conditioner along wet hair. health and beauty. high resolution image

 

 

Nehéz átvészelni ezt az időszakot, de mindenre van megoldás. 

Hajunk színének felfrissítését mindenképpen bízzuk szakemberre, ezzel várjuk meg, amíg túl leszünk a járványon.

Amennyiben lenőtt a festett hajunk, ebben segítségünkre lehetnek a különböző hajszínező spray-k.

Konzultáljunk fodrászunkkal, hogy milyen a jelenlegi színünkhöz legközelebb eső árnyalat. Ezeket a színező spray-ket nagyon egyszerű használni, fel kell jól rázni, és a lenövésre kell fújni a pigmenteket a kis csőr segítségével.

A használatot követően színes filmréteg képződik hajunkon és fejbőrünkön, amely hajmosástól hajmosásig marad a hajunkon.

 

 

hajszinezospray

 

Amennyiben minden kötél szakad, és nem bírjuk ki hajfestés nélkül, mindenképpen kérjünk segítséget fodrászunktól a megfelelő hajfesték kiválasztásához.

Kérjünk segítséget valamely családtagunktól a festék felviteléhez is, mivel nagyon gyorsan kell felvinni hajkoronánkra az anyagot.

A bolti festékek nagy előnye, hogy az összes komponenst tartalmazzák, csak egy keverőtálra és egy hajfestő ecsetre lesz szükségünk a munkához.

A fodrászfestékek azonban jobb minőségűek, ha úgy döntünk nem tudjuk megvárni a fodrászunkat, akkor körültekintően válasszunk terméket.

 

 
hajfestes

 

 

FONTOS:

– A hennával festett hajra csak hennás hajfesték kerüljön.

– Ősz hajhoz az őszülés mértékétől függően natúr haj-színt is kell tenni. Az ősz hajat lehet natúr színnel plusz divat-színnel is festeni.

– Festés előtt mindenképp bőrpróbát kell végezni.

 

A bőrpróba menete: 5 ml hajfesték + 5 ml oxi keveréke, amit a fül mögötti részre kell felvinni a hajas fejbőrre, majd 15 percet követően kell lemosni, amennyiben nincs kiütés, sérülés vagy pirosság akkor el lehet kezdeni festeni a hajat. 

Allergiás reakció észlelésénél rögtön mossuk le a festéket, a bőrt ápoljuk körömvirágkrémmel vagy olajjal. Igyunk meg egy kalcium pezsgőtablettát is.

A biztonság kedvéért minden festés előtt konzultáljunk fodrászunkkal, ha eddig ő festette hajunkat.

Amennyiben bolti hajfestéket választunk törekedjünk a minőségre.

 

A hajfesték legyen:   

– Növényi olajban gazdag, így építjük is a hajunkat

– Ammóniamentes

 

Ha egy bevált jól megszokott hajfestékhez ragaszkodunk, akkor festékünk minőségét javíthatjuk pár csepp olívaolaj hozzáadásával.

Az anyag összekeverve már a tálban is dolgozni kezd, ezért gyorsan kell azt felvinni a hajra. A hatóidőt percre pontosan be kell tartani. Azonban a legbiztonságosabb, ha a fújós színezőt használunk.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.