Mindenki maradjon otthon! – Németh Andrea: Hajnövesztési tippek

(Budaörs, 2020. április 1. – Budaörsi Infó) A rendkívüli egészségügyi helyzet miatt erősen javasolt mindenki számára, aki csak teheti – az otthonmaradás. A Budaörsi Infó szerkesztősége úgy döntött, hogy a saját és szeretteink érdekében vállalt ideiglenes szobafogságra tekintettel a megszokott híradásaink mellett más módokon is elvisszük otthonaikba a híreket, tudnivalókat, de alkalomadtán némi szórakozást is. Online videó-sorozatunkban minden héten szerdán és szombaton Németh Andrea szépségápolási tippjeit láthatják. A mai részben a hajhullás kezeléséről fog beszélni.

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott érhetőek el a videóink.


 

 

 

 

 

Németh Andrea: Hajnövesztési tippek

Sokszor tapasztalom ez idő tájt az emberek tanácstalanok, hogy mitől változott meg a hajuk minősége, hogy panaszkodnak mert jobban hullik a hajuk.

A tél viszontagságai megviselték bőrünket, hajunkat. Természetes, hogy hajunk erősebben hullik ilyenkor. Orvoshoz akkor kell fordulni, ha hajunk drasztikusan ritkul, mert 70-100 hajszál elvesztése természetesnek számít.

 

 

hajhullas

 

Ilyenkor hajunk mindenhonnan veszít ez a mennyiség optikailag rengetegnek tűnik hosszú haj esetén. Amennyiben fejbőrünk érzékeny hajszálaink szinte fájnak és foltokban kihullott a hajunk, akkor mindenképpen azonnal forduljunk orvoshoz vagy bőrgyógyászhoz.

A foltos hajhullás gyorsan terjedő autoimmun betegség. Az orvos ilyenkor góc kutatást szokott elrendelni, szükség esetén fejünk bőréből, hajunkból mintát vesz. Szerencsére ezek nem fájdalmas vizsgálatok.

Ha kiderült az ok, az orvosi kezelés és fodrászati kezelés egymást kiegészítve történik. Hajunk, ha nem haltak el a hajhagymák 6 hónap és elkezdenek kinőni. Nagyon fontos ilyenkor az orvos utasítása.

Hajunk növekedését tudjuk segíteni napi 10 dkg dió segíti a hajhagymák vitamin igényét, étrend kiegészítőket is használhatunk, ilyenkor a B vitamin pótlás a fontos.

 

 

dio_diobel

 

Hajnövesztő olajok a fokhagymaolaj és a ricinusolaj. Hajnövesztő gyógysampon hatóanyagok a csalán, a fokhagyma, a ginseng és a koffein.

Amennyiben gyógysampont választunk a habot 5 percig ne öblítsük le a fejbőrünkről, az értékes hatóanyagok miatt.

A diffúz hajhullás /a fej egész területén lévő hajvesztés/ oka lehet stressz, egyoldalú táplálkozás, enyhébb gyulladás, fogyókúra, gyógyszer mellékhatása.

Remélem tudtam segíteni tanácsaimmal.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.