Országos rajzfilmünnep Budaörsön is

(Budaörs, 2019. november 16. – Budaörsi Infó) A KEDD, Magyarország egyik legsikeresebb animációs műhelye hetedszer rendezi meg az Országos Rajzfilmünnepet 2019. november 15-17-ig. A stúdió azon dolgozik, hogy az animációs műfaj minél teljesebb keresztmetszetét mutassa be az érdeklődő közönségnek, és a rendezvényhez csatlakozó helyszínek segítségével az ország minél több pontjára eljusson. Az Országos Rajzfilmünnep a legkisebb gyerekektől a legidősebbekig a legkülönbözőbb korosztályok számára kínálja a közösségi filmnézés élményét. Budaörsön két helyszínen várják mese dömpinggel az érdeklődőket. 

 

Programok a PostART-on:

 

2019. november 16. szombat

11.00 Magyar népmesék – 7 epizód (58 perc)
a Kecskemétfilm jóvoltából

Kacor király

A rókaszemű menyecske

A kisgömböc

Macskacicó

A csókaleányok

A csillagszemű juhász

Hamupipőke királyfi

15.00 Klasszikus magyar rajzfilmek II. (75 perc)
Összeállítás A nagy ho-ho-horgász, Pityke és Mikrobi epizódjaiból (MTVA válogatás)

A nagy ho-ho-horgász

A mindenre elszánt nagy ho-ho-horgász és barátja, aki ki más lehetne, mint Főkukac. Nyáron a hőségben nincs is jobb, mint a hűs víz partján üldögélni. Horgászszenvedélyének hódol főhősünk is, aki folyamatosan sok-sok kalandba csöppen. De a szenvedély azért szenvedély, hogy minden akadályt legyőzzön. Télen persze akváriumokból, háztetőről, kéményből, fürdőkádból és szökőkútról is ki tudnak horgászni kifáradhatatlanul és észszerűen

Pityke

A sorozat címszereplője Pityke őrmester, aki mindenre elszánt rendőr módjára deríti fel a bűnügyeket, fogja el a szélhámosokat, betörőket, tolvajokat és segíti a közrend fenntartását, valamint vigyáz a gyerekekre. Pityke barátai Kukucs, Szöszi, Kati, és Marcipán, a kutyája, aki a bevetéseken szirénaként vonyít.

Mikrobi

Mikrobi egy modern háztartási robot, mos, főz és takarít. Szinte már családtagnak számít, gyakran kirándul a gyerekekkel a világűrben. Különböző bolygókra jut el velük, ahol mindig valamilyen kalandba keverednek, de végül minden jóra fordul.

16.30 Klasszikus magyar rajzfilmek III. (71 perc)

Összeállítás a Mézga család, Mézga Aladár különös kalandjai és
a Kérem a következő epizódjaiból (MTVA válogatás)

Mézga család

Az alig cseperedő, 12–13 éves Aladár zseniális képességekkel van megáldva: olyan készülékeket bütyköl, amelyekkel akár űrutazásokra viheti a pereputtyát, máskor 30. századi leszármazottjával (köb-ükunokájával, MZ/X-szel, avagy „Öcsivel”) lép kapcsolatba, és különféle modern holmikat kér tőle. Családtagjai azonban csak a legritkább esetben tudnak jól bánni az új eszközökkel és lehetőségekkel, s aztán ismét rajta a sor, hogy kihúzza őket a csávából.

Aladár egyetlen hű szövetségese Blöki kutyája, aki olykor kísérleteiben is segédkezik. A család további tagjai közé tartozik rettenthetetlen szigorra törő, kissé ügyefogyott atyja (Mézga Géza), jóságos, bár nem túl erős idegzetű anyja (Mézga Gézáné szül. Rezovits Paula) és enyhén hígagyú nővére (Kriszta) a macskájával (Maffia). Fontos szereplők még az ingerlékeny szomszéd (Máris), valamint a csupán szóban emlegetett Hufnágel Pisti, Paula fiatalkori udvarlója, akihez – amint azt minden egyes rész végén felemlegeti – sajnálja, hogy mégsem ment feleségül.

Mézga Aladár különös kalandjai

A történet szerint Aladár éjszakánként saját készítésű űrhajójával (és beszélni, olvasni tudó kutyájával) minden részben más-más bolygóra utazik.

Kérem a következőt!

Dr. Bubó, a bölcs bagoly doktorátusát megkapva egy fa tetején praktizál az erdő közepén. Asszisztense, Ursula a medve, akinek segítségével orvosolja az erdőben lakó állatok minden gondját-baját. Dr. Bubó tanácsára számít az erdei rend őre, Csőrmester is, aki a törvény szigorú erejével csap le a szabálysértőkre.

A belépés a vetítésekre ingyenes!

Ide kattintva lehet csatlakozni a Facebook eseményhez! 

A PostART mellett a Fantazmagória könyvesboltban is ingyenes mesevetítésre várják az érdeklődőket:

November 15. péntek

16:00 Gréti: egy kutya feljegyzései

17:30 Gusztáv

19:00 Napkirálynő

November 16. szombat

10:00 Egy kufac kufli

11:30 Bogyó és Babóca 3.: Játszótársak

14:00 Kérem a következőt

15:30 Magyar csaták: Animált történelemórák

16:30 Egy troll New Yorkban

18:00 Ruben Brandt, a gyűjtő

További részletekért kattintson ide! 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.