Másfél millió forinttal támogatja a Médiatanács a budaörsi 8. Primanima Fesztivált

(Budaörs, 2019. szeptember 5. – Budaörsi Infó) – Mintegy 75 millió forint támogatást kap a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) Magyar Média Mecenatúra Programja keretében huszonnyolc rádió hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítésére – tájékoztatta az NMHH kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-t. A Budaörs Önkormányzata által támogatott Primanima Nemzetközi Animációs Filmfesztivál is kap 1,5 millió forintot.

 

A médiamecenatúra program 2019-es pályázatának második fordulójában hírműsor kategóriában a 101,7 Pécs FM, a dunaújvárosi Rádió 24, a keszthelyi, a miskolci és a győri Rádió 1, a székesfehérvári Magyar Katolikus Rádió, a Rádió Szarvas, a szolnoki Amadeus Rádió, a fehérgyarmati Rádió Som, a kiskunfélegyházi Rádió Smile, valamint a budapesti Mária Rádió és a Jazzy Rádió pályázott eredményesen – közölték.

Szolgáltató magazinműsorok gyártására a Lakihegy Rádió, a Rádió Dabas, a Paks FM, a miskolci és a sátoraljaújhelyi Európa Rádió, a keceli, solti és bajai adókon szóló Gong Rádió, a kiskunfélegyházi, a pécsi, a gyöngyösi és a zalaegerszegi Rádió 1, a miskolci Rádió M, a székesfehérvári Táska Rádió és a budapesti Klasszik Rádió, tematikus magazinok gyártására pedig a fővárosi Manna FM, a Trend FM és az InfoRádió kapott támogatást – tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a médiatanács 1,5 millió forinttal támogatja a budaörsi Primanima Nemzetközi Animációs Filmfesztivált. Az október 30. és november 2. között zajló fesztiválon a legígéretesebb magyar tehetségnek járó George Pal-díj, a közönségszavazatok alapján a legnépszerűbb magyar filmnek odaítélendő Macskássy Gyula-díj, valamint a gyermekközönség szavazatai alapján a legnépszerűbb magyar meseanimációnak kijáró Csermák Tibor-díj nyerteseinek 500-500 ezer forintot ajánl fel a testület – olvasható a közleményben.

A 8. Primanimát 2019. október 30. és november 2. között rendezik meg.

 

(Budaörsi Infó / mti)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.