IKT eszközökkel bővül a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium eszköztára

(Budaörs, 2019. április 1. – Budaörsi Infó) 2019. március 27-én projektbemutató rendezvényt szervezett Törökbálinton az Érdi Tankerületi Központ. Az eseményen részt vett Wittinghoff Tamás polgármester és Árendás Péter, az Illyés Gyula Gimnázium igazgatója is. Négy intézményben – köztük Budaörsön – valósul meg digitális pedagógiai módszertani fejlesztés az Európai Unió támogatásával 109 320 778 forint összegben.

 

 

A projekt keretében Budaörsön 1, Budakeszin 1, Érden 1, Törökbálinton 1 tanterem bővül IKT eszközökkel.

 


Az IKT (angolul ICT) az információs és kommunikációs technológiákat jelöli.

Az IKT a számítógépek és az interaktív táblákon kívül tágabb értelemben használatos fogalom, gyakorlatilag magába foglal minden digitális technológiát. Tehát, akkor is IKT-t használunk, ha telefonnal videót készítünk, megosztunk egy linket Facebookon, fényképsorozatot készítünk digitális fényképezőgéppel, ha egy Powerpoint-prezentációt csinálunk, robotokkal foglalkozunk, programozzuk őket, készítünk Wordben egy társasjátékot és kinyomtatjuk vagy ha interaktív táblára írunk.

Az IKT-ről bővebben idekattintva olvashat!


 

A vissza nem térítendő támogatással finanszírozott programban a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Szakgimnázium, a Budakeszi Széchenyi István Általános Iskola, az Érdi Bolyai János Általános Iskola és a Törökbálinti Zimándy Ignác Általános Iskola vesz részt.

A projekt célja a pedagógusok információs és kommunikációs technológiai (IKT) tudásának fejlesztése, a tanítási folyamatba való beépülése és a digitális környezeti fejlesztések hozzáférhetővé, akadálymentessé tétele.

A választott digitális pedagógiai-módszertani csomagokkal és a digitális eszközökkel az intézmények a tanulók szövegértését támogatják.

A választott digitális pedagógiai módszertani csomagok pedagógus képzésekkel, mentori tevékenységgel, implementációt segítő eseményekkel és szemléletformáló kampányokkal egészülnek ki, illetve folyamatosak lesznek a projekt eredményesség vizsgálatok.

A 43 szakmai megvalósító pedagógus a választott módszertani csomagnak megfelelő képzéseken vesz részt.

A projekt időtartama: 2018.09.01-2021.08.31.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.