Fejlesztések Budaörs 4-es körzetében – Elkezdődött a Fodros utcában a csatornarendszer modernizálása

(Budaörs, 2018. augusztus 16. – Budaörsi Infó) Budaörsön a nyári időszakban is több helyszínen zajlottak, zajlanak felújítási munkálatok. Tóth Ferenccel a 4. számú választókörzet képviselőjével jártuk körbe a körzetét, hogy megvizsgáljuk, hogyan haladnak a munkálatok. (A 4-es körzet: Alsóhatár úttól a Tavasz utcáig, a főút, Budapesti út és az autópálya.)

 

 

Már több éve tervben volt a Budapesti úton egy a gyalogos közlekedést segítő lámpa a gyógyszertárral szembeni gyalogosátkelőnél. Dr. Tóth Ferenctől megtudtuk, hogy mivel a főút állami kezelésben van, ezért kellett a Közútkezelő engedélye, majd ezek után saját forrást kellett keresni a lámpára.

 

budaorsiutcak (1)

 

Remélhetőleg a lámpa, valamint a jelzőtáblák sárga háttere kellően figyelemfelhívó lesz a gyalogosok védelmére, valamint segíteni fogja a Szellő utcai kifordulást is a Budapesti útra. Jelenleg még a fényjelzők azért nem működnek, mert az ELMŰ engedélyeztetési eljárása folyamatban van, de ígéretük szerint szeptemberben már villogni fognak a lámpák.

A Budapesti út forgalma nagyon nagy, azonban ez a közlekedési beruházás segíthet a balesetek megelőzésében. A másik megoldásra váró probléma a Kikelet utcai járda volt ebben a körzetben. Az utca lakói, elmondásuk szerint, több mint 20 éve szeretnék, hogy a járda elkészüljön.

 

budaorsiutcak (7)

 

Ennek fontosságát az adja, hogy nagyon megnövekedett a gépkocsiforgalom – ez betudható annak, hogy az autópálya matrica bevezetése miatt hatalmas az átmenő forgalom a városunkban – és a járda hiánya miatt mindenki az úton gyalogol, ráadásul a gyerekforgalom erre nagyon nagy, hiszen a közelben van a Kesjár iskola. A beruházás közel 20 millió forintba kerül, és a napokban történik meg a lakosság kiértesítése a munkálatok megkezdéséről.

Dr. Tóth Ferenc elmondta, hogy a körzetében lévő kutyafuttató is áthelyezésre kerül.

 

tothferenc

 

„Mivel a körzet családi házas övezet, ezért nagyon sok ebet tartanak a lakók. Fontosnak tartjuk a kulturált állattartást a továbbiakban is támogatni, ezért a szervizút folytatása miatt megszűnő kutyafuttatónak új helyet kerestünk az Aradi, Fodros és Budafoki utcák végénél található területen. Fontosnak tartjuk, hogy az itt élők véleménye szerint kerüljön kialakításra az új kutyafuttató is, már csak azért is, mert egy nagyon kulturált, jó közösség alakult ki a gazdik között és ez is egy helyi érdek.”

 

 

kutyafuttato (1)

 

budaorsiutcak (2)

 

Több tervet is készített az illetékes szakiroda és ebből választhatják ki a lakók a számukra megfelelőt. A Fodros utca új csatornázása is elindult a BÉKISZ projekt keretében, aminek az a célja, hogy a városi szennyvíz a korszerű csepeli tisztítóba jusson. A második ütemben az utcafelújítás történik meg.

 

 

fodrosutcafelujitas2

 

fodrosutcafelujitas

 

„Sokan hívnak, hogy már sokszor ígértük a munka kezdetét. Igazuk van! Azonban el kell mondani, hogy az építőipar szakemberhiánya, a kapacitások véges volta, valamint a szinte naponként emelkedő építőanyag árak többször is átgondolásra kényszerítették az Önkormányzatot, hiszen a felelős költségvetésből nem engedhetünk! Most indul a Kisfaludy utca hasonló beruházása és nagyjából vele párhuzamosan kezdődik a Fodros utcáé is. A lakók a munka megkezdéséről természetesen időben értesítést fognak kapni.”

Mint megtudtuk a Temesvári utca csatornázása és útépítése is a fenti okok miatt csúszik. Sőt, még itt annyival nehezebb volt a helyzet, hogy a közbeszerzési folyamatot is nehézségek sújtották és újra kellett gondolni a kivitelezést.

„Már sínen van a közbeszerzés, a munka ősszel fog indulni és ígéretünkhöz híven tényleg, talán az egyik legrosszabb állapotban lévő budaörsi utca megújul. A szervizút építése is reményeink szerint augusztusban indul, itt is gond volt a közbeszerzés során az egyre magasabb költségekkel, azonban áthidalva a problémákat megtörtént a héten a kivitelező cég kihirdetése. Szintén a környékbeliek kérése alapján megtörténik a zajvédő fal hibáinak kijavítása is.

Döntéseink során figyelembe kell vennünk, hogy a városunk lélekszáma folyamatosan növekszik, a környező településeken és budapesti kerületekben jelentős ingatlanfejlesztések történnek és mivel Budaörs központi helyen fekszik, ezért az átmenő és a helyi forgalom jelentős növekedésével is számolnunk kell, és akkor még nem beszélve az intézményeinkre, óvodáinkra, bölcsődéinkre szabaduló egyre nagyobb nyomásról, hiszen nagyon sokan szeretnék őket használni. Ezeket a problémákat a város vezetésének kezelnie kell, fel kell készülnie a jövőre és ezen közben biztosítani kell továbbiakban is a felelősségteljes gazdálkodást, valamint az intézményeink magas szintű működését is.”

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.