Egy budaörsi cselgáncsozó is bejutott a vegyescsapat Európa-bajnokságra

(Budaörs, 2018. július 15. – Budaörsi Infó) Kilenc cselgáncsozót nevezett a magyar szövetség (MJSZ) a szerdán Jekatyerinburgban először sorra kerülő vegyescsapat Európa-bajnokságra. Köztük van Siroki Ibolya is, akiről már korábban olvashattak internetes hírportálunkon. 

 

 

Nagy András sportigazgató elmondta, négy férfi és öt női versenyző kapott helyet az együttesben. Az MJSZ nem fogalmazott meg elvárásokat a fiatal gárdával szemben, a cél a tisztes helytállás a 21 válogatottat felvonultató mezőnyben.

A 2020-as tokiói olimpia programjába bekerült vegyescsapat-küzdelmek során három férfi és három női súlycsoportban zajlanak a meccsek. Döntetlen esetén az egyes mérkőzéseken bemutatott akciók számítanak, az ippon 10, a vazaari pedig 1 pontot ér. Ha ebben is azonosság van, akkor egy kisorsolt súlycsoport párosa küzd meg ismét egymással, aranypontos (az első értékelt akcióig tartó) lebonyolítási rendszerben.

Áprilisban rendhagyó egyéni Európa-bajnokságot rendeztek Tel-Avivban, az ugyanis csupán három napig tartott, mivel a csapatversenyt már külön, az uráli városban rendezik meg. Az új torna sorsolására kedden kerül sor. A korábbi férfi, illetve női csapat Eb kikerült a nemzetközi szövetség naptárából.

 

A magyar válogatott névsora:
—————————-
73 kg: Végvári Martin (Mogyi Bajai JC), Mátics András (OLC T-Trans Gemenc JK)
90: Vér Gábor (BHSE)
+90: Waczulik Richárd (UTE)
57: Siroki Ibolya (Budaörs), Kovács Kitti (BHSE)

 

 

siroki_ibolya2

 

70: Lőrincz Renáta (UTE)
+70: Szigetvári Mercédesz (Mogyi Bajai JC), Nagy Kitti (Szatymazi SE)

 

Sok sikert kívánunk! Szurkolunk! 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.