Budaörsről irány az Olimpia – Siroki Ibolya: “A győzelemért meg kell halni a szőnyegen!”

(Budaörs, 2014. október 17. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Sport Club (BSC) szárnyai alatt már nem egy tehetséges fiatal indult el a világhírnév felé. Siroki Ibolya is ezen lelkes sportimádó fiatalok közé tartozik. Még alig múlt el 19 éves, de a legfőbb célja az olimpián való részvétel, és ennek érdekében mindent meg is tesz.

 

Siroki Ibolya 19 éves és már 15 éve cselgáncsozik. Nem, egyáltalán nincs szó elírásról. A fiatal hölgy 4 éves kora óta űzi ezt a sportot. Többszörös magyar bajnok, az Ifjúsági Európa Kupán és az Ifjúsági EB-n is 5-ik helyezést ért el. A felnőtt magyar bajnokságon harmadik lett és nemrég nyerte meg az U23-as magyar bajnokságot, Belgrádban pedig a felnőtt kupa 5-ik helyezését érte el októberben.

 

siroki_ibolya

Siroki Ibolya (19)

 

Siroki Ibolya a Budaörsi Infónak elmondta, hogy kiskorában a szülei szerették volna, hogy sportoljon, hisz nagyon kistermetű volt.

“A szüleim nem szerették volna, hogy annyira esetlen legyek, ezért már kiskoromban rendszeresen sportra járattak. Szerették volna, hogy ha egy önvédelmi jellegű küzdősportot tanulok, mert nagyon kicsi voltam. Bár az ő hatásukra kezdtem bele, viszont mára már nagyon örülök, hogy ezen az úton indultam el.”

 

Milyen terveid vannak a jövőt illetően?

“Természetesen az elsődleges cél, mint minden sportolónak, az Olimpia. Ezt akarom mindenképp elérni. Majd később pedig szeretnék edzősködni és gyerekekkel foglalkozni.”

 

Ibolya nemrég költözött Budaörsre. Az érettségin túl van már, így most minden idejét a sportnak, az edzésnek szenteli. Elmondása szerint a szülei és a BSC támogatják, hisz ilyen edzésterv mellett, nem tud munkát vállalni.

 

Szerinted miért jó sportolónak lenni napjainkban?

A sport egy olyan pluszt ad az az ember életében, amit más nem tud. Egy olyan világba kerülhetsz be, amit te választasz, nem úgy mint az iskolában. Azért az érzésért jó sportolónak lenni, amikor felállsz a dobogóra és tudod, hogy a te sikerednek nem csak te örülsz.”

 

Mire van szükség a sportban való sikerhez?

“Elsősorban nagy alázat kell hozzá és jó szakmai háttér. Lelkileg is támogatni kell a sportolókat mindenképp, mert ez egyensúly nélkül nem megy. A győzelemért ‘meg kell halni a szőnyegen’!”

 

Ki az edződ Budaörsön?

Kovács Sándor és Fazekas Csaba.

 

Milyen versenyek állnak még előtted ebben az évben?

“Egy felnőtt Európa Kupa, kvalifikáltam magam az ötödik helyemmel az u23-as Belgrádi Európa Bajnokságra és még egy csapatbajnokság van hátra.”

 siroki_ibolya2

 

Mivel foglalkoznál, ha valamilyen okból kifolyólag nem tudnád folytatni tovább ezt a sportot?

“Volt már egyszer egy sérülésem, akkor elgondolkoztam, de mint ahogy akkor, most sem tudom, hogy mi lenne, ha ezt nem tudnám tovább csinálni. Valószínű akkor sem tudnám feladni, és gyerekeknek tanítanám ezt a sportot.”

 

 További sok sikert kívánunk!

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.