Elutasította a Magyar Kézilabda Szövetség a Budaörs Handball óvását

(Budaörs, 2018. május 2. – Budaörsi Infó) – A Békéscsaba nagy csatában 26-25-re nyert a Budaörs otthonában a női kézilabda NB I 2018. április 19-ei mérkőzésén az utolsó percben született góllal. A Budaörs Handball vezetősége átfogó vizsgálatot követően óvást nyújtott be a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes bizottsága felé. A Magyar Kézilabda Szövetség Verseny Albizottsága a bajnoki mérkőzés eredményének óvását 2018. május 2-án tárgyalta.

 

 

A Verseny Albizottság úgy határozott, hogy az óvást elutasítja és a pályán elért eredményt helybenhagyja.

Megállapították, hogy “a hivatalos személyek az óvásban szereplő időpontban a kézi időmérés és a nyilvános eredményjelző berendezés által mutatott időpontok között szignifikáns, jelentős, már beavatkozásra igényt tartó különbséget nem észleltek”.

A budaörsi klub azért óvott, mert szerintük a mérkőzés 60. percében a csapat időkérését követően hosszú másodpercekig nem indult el az óra, és a vendégek győztes gólja a rendes játékidő után esett.

Az elutasítást követően a Békéscsaba az NB I 11. helyén áll 10 ponttal. A Budaörs 17 ponttal a tizedik.

A Budaörs Handball a döntést elfogadta, fellebbezni nem kíván és ezzel az ügyet lezártnak tekinti.

 

A Verseny Albizottság döntésének indoklása:

„Tekintettel arra a tényre, hogy az óvás benyújtását elvégző felet terheli annak a bizonyítása, hogy az óvásban megfogalmazott állítások a valóságnak megfelelnek, jelen élethelyzetben olyan bizonyítási eszközt, amely az újrajátszás elrendeléséhez vezethetne, nem tartalmazott és a mai napon megtartott tárgyaláson sem bocsátott rendelkezésre, szükségszerűen a mérkőzés pályán elért eredményének helybenhagyása döntés meghozatalát eredményezte. 

Az a tény, hogy 7,1 másodperces különbség mutatkozik az utólag lemért, illetve lejátszott hátralévő játékidő tekintetében, önmagában véve nem alapozza meg az újrajátszás kötelezettségét. Ezt az állításunkat támasztja alá az is, hogy a nyilvános időmérő berendezés által mutatott játékidő tudatában működött valamennyi, a mérkőzésben résztvevő hivatalos személy, illetve játékos is.” 

 

(Budaörsi Infó / forrás: budaorshandball.hu)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.