Női kézilabda NB I – A Budaörs Handball óvást nyújtott be a csütörtök esti mérkőzés kapcsán

(Budaörs, 2018. április 21. – Budaörsi Infó) – A Békéscsaba nagy csatában 26-25-re nyert a Budaörs otthonában a női kézilabda NB I csütörtöki mérkőzésén az utolsó percben született góllal. A Budaörs Handball vezetősége átfogó vizsgálatot követően a mai napon óvást nyújtott be a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes bizottsága felé.

 

 

A mérkőzést élőben közvetítette az M4 Sport.

A felvételek tanúsága szerint a 60. percben a budaörsi időkérést követően hosszú másodpercekig nem indult el az óra, és a vendégek győzelmet érő találata a rendes játékidő letelte után esett.

Kálóczi Imre alpolgármester, a Budaörs Handball társadalmi elnöke a következő nyilatkozta az eset kapcsán:

„A meccs végeredményét keserű szájízzel, de elfogadtuk, hiszen a második játékrészben nagyot küzdött a Békéscsaba a pontokért. Azóta számtalan megkeresést kaptunk az ország különböző településeiről, hogy az utolsó támadások előtt nem indult el időben az óra.

A klub vezetősége megállapította, hogy a televízió felvételei egyértelműen bizonyítják ezt a tényt. Miután a Budaörs Handball mindig tisztességesen játszik és a fair play szellemet oktatjuk a több mint 300 utánpótlás játékosunknak is, ezért jelen helyzetben nem tehetünk mást, mint hogy megóvjuk a meccset.

Tesszük ezt azért, mert nem engedhetjük, hogy egyáltalán felmerüljön a gyanú, hogy a Budaörs Handball “önként lemondott a pontokról” anélkül, hogy élt volna az óvás lehetőségével, és ezzel befolyásolta a kiesés ellen küzdő csapatok sorsát.

Sajnáljuk, hogy ez a helyzet kialakult, azonban bízunk az illetékesek bölcs döntésében, és bármi is legyen az MKSZ határozata, mi azt tisztelettel elfogadjuk.”

 

(Budaörsi Infó / Fotó: budaorshandball.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.