Pályázatot írtak ki a nemzetiségi önkormányzatok támogatására

(Budaörs, 2018. február 22. – Budaörsi Infó) A 2018. február 21-ei képviselő testületi ülésen pályázatot írtak ki a nemzetiségi önkormányzatok támogatására.

 

A pályázat célja támogatás nyújtása a budaörsi nemzetiségi önkormányzatok értékhordozó tevékenységéhez, amely célja a nemzetiségek tárgyi és szellemi kulturális kincseinek megőrzése, közművelődési feltételeinek javítása, a nemzetiségi közösség egészét, vagy jelentős részét érintő, nyelvi és kulturális identitás szempontjából meghatározó kezdeményezések, valamint az adott nemzetiséghez köthető szakmai, generációs vagy szabadidős programok, kulturális, művészeti, sport és ifjúsági rendezvények és a nemzetiség kulturális emlékeihez köthető más, a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvénnyel összhangban álló tevékenységek megvalósítása.

A pályázati programmal megcélzott nemzetiségek: görög, német, örmény, roma, román, szerb.

 

Kik pályázhatnak? 

Kizárólag budaörsi székhelyű, a 2014. október 12-i, önkormányzati választások során megválasztásra került, Budaörsön működő települési nemzetiségi önkormányzatok.

 

A pályázathoz önrész nem szükséges, de a pályázatban fel kell feltüntetni a más szervezetekhez benyújtott pályázatokat (pályázat célja, összege, mely szervezethez nyújtották be).

 

Támogatás formája, támogatható kiadások:

A támogatás 2018. április 1. és 2019. március 31. között megvalósuló, a pályázati célok között részletezett tevékenységének gyakorlásához, programjainak megvalósításához nyújtott egyszeri, előre folyósított, vissza nem térítendő támogatás.

 

A támogatás elszámolásának határideje: 2019. március 31.

 

A támogatás összege harmadik fél javára nem ruházható át!

 

A pályázat benyújtásának módja:

A pályázat és mellékleteinek 1 példányát írásban papíralapon, zárt borítékban kell benyújtani a Budaörsi Polgármesteri Hivatalba, 1 példányát elektronikusan – egységes szerkezetbe szkennelve, lehetőleg PDF formátumban – kell megküldeni a kabinet@budaors.hu e-mail címre.

A pályázatot kizárólag az erre a célra kialakított pályázati űrlapokon lehet benyújtani.

Pályázati űrlapok igényelhetők a Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinetnél, (2040 Budaörs, Szabadság út 134., 3. emelet 304. iroda) illetve letölthetőek a Polgármesteri Hivatal honlapjáról: www.budaors.hu.

 

A pályázathoz, kötelező mellékletként csatolni kell az alábbi dokumentumokat:

1. A 2017. évi tevékenység rövid (maximum 1 gépelt oldal), a pályázat céljára vonatkozó összefoglalását, és a 2018. április 1. – 2019. március 31. közötti időszak tervezett tevékenységeinek rövid (maximum 1 gépelt oldal), általános bemutatását.

2. A pályázat tárgyát képező tevékenység / program (programok) részletes leírását (programonként minimum 1 gépelt oldal). Kifejtve annak céljait (a foglalkozások, rendezvények időpontjának, helyszínek, létszám megjelölésével) továbbá azt, hogy ezzel a programmal hová és milyen eredménnyel pályázott még.

3. A kitöltött pályázati űrlapokat

4. Összeférhetetlenségi / érintettségi nyilatkozat (honlapról letölthető, igényelhető)

5. Nyilatkozat, hogy az előző évben (2017.) az állam által a nemzetiségi önkormányzatok számára meghirdetett támogatási forrásból milyen összeget nyert el.

 

Egy nemzetiségi önkormányzat kizárólag egy pályázatot nyújthat be. A benyújtott pályázaton belül kell részletezni az alapfeladat ellátásához szükséges működési költségekre és a különböző programokra kért támogatási összeget.

A pályázat benyújtása után annak kiegészítésére, módosítására a Hivatal által küldött hiánypótlási felhívást követően, 5 napon belül van lehetőség!

 

A pályázat benyújtásának határideje és helye:

A pályázat postai úton, vagy személyesen nyújtható be, a benyújtás határideje (a postabélyegző végső dátuma) 2018. MÁRCIUS 10.

 

A pályázatot kitöltve a következő címre kell küldeni:

POLGÁRMESTERI HIVATAL, Polgármesteri Kabinet (304. iroda)
2040 Budaörs, Szabadság út 134.
elektronikusan: kabinet@budaors.hu

 

Pályázatból kizáró okok

– a határidő lejárta után adja postára pályázatát,

– nem Budaörs Város Önkormányzat űrlapján nyújtotta be pályázatát,

– a pályázat benyújtásáig, támogatási szerződéssel nyújtott önkormányzati támogatással határidőig nem számolt el.

 

A pályázatok elbírálásával és döntéssel kapcsolatos tudnivalók:

A pályázatok elbírálásának határideje, a pályázat beadási határidejét követő 45 nap. A döntéshozatal időpontjának változtatási jogát a döntéshozó fenntartja.

A nemzetiségi önkormányzatok pályázatát, a Közoktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság javaslatát követően, a Képviselő-testület bírálja el.

Kizárólag jogszabálysértés esetén, jogorvoslattal a Bírósághoz lehet fordulni.

 

Az elbírálásnál előnyt élveznek:

– azok a programok, rendezvények, amelyek a város lakossága számára is nyitottak, és Budaörs város kulturális életét tovább gazdagítják, és a nemzetiségi kultúrának megismertetését elősegítik

– azon pályázók, amelyek programjaikra más pályázati forrás bevonásával is próbálkoznak/próbálkoztak (és ezt igazolni tudják), illetve saját forrással is rendelkeznek.

– a pályázott tevékenység összhangban van a nemzetiségekről szóló törvényben foglaltakkal.

– a pályázatok elbírálásánál szempont a nemzetiségek létszáma (utolsó választási/népszámlálási adatok)

– az elbírálásnál kiemelt szempont, hogy az állam által, a nemzetiségi önkormányzatok számára meghirdetett forrásokat igénybe vette-e.

 

A nyertes pályázatok listája a döntést követő 5 napon belül megtekinthető az Önkormányzat honlapján. A pályázat eredményéről minden pályázó írásban kap értesítést legkésőbb a döntést követő 15. napig.

 

Az egyes programokhoz kapcsolódó vendéglátás összköltsége nem haladhatja meg a program teljes költségvetésének 20%-át.

A támogatottnak, kizárólag a programokra elnyert összegek között nyílik lehetősége, saját hatáskörben 20%-os átcsoportosításra, azzal a feltétellel, hogy az átcsoportosítást utólagosan indokolja és erről beszámol a Képviselő-testületnek.

A döntéshozó a támogatást a kértnél alacsonyabb összegben is megállapíthatja.

 

A pályázati összeggel való elszámolás:

A nyertes pályázókkal Budaörs Város Önkormányzat képviseletében Wittinghoff Tamás polgármester támogatási szerződést köt.

Az 2011. évi CXCV. törvény 53 § -ban foglaltak alapján Támogató Támogatott számára számadási kötelezettséget ír elő a céljelleggel kapott összeg rendeltetésszerű felhasználásáról.

Támogatott a cél megvalósulását követő 30 napon belül, de legkésőbb 2019. március 31-ig köteles elszámolni a támogatási összeg felhasználásáról és ezzel együtt szakmai, szöveges beszámolóját is leadni a Budaörs Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalához benyújtott, elfogadott és ténylegesen teljesített bizonylatok programokhoz rendelt nyilvántartásával együtt.

A számlákra rá kell vezetni a szerződésszámot.

 

A pályázatról további felvilágosítás kérhető:

Budaörs Város Önkormányzat – Polgármesteri Kabinet kollegáinál:

Géczy-Gaál Szilvia – kulturális ügyintéző tel.: 23/447-818, e-mail: gaal.szilvia@budaors.hu

Zsák András – közművelődési és sport ügyintéző tel.: 23/ 447-803, e-mail: zsak.andras@budaors.hu

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.