A járási mentőcsoport éves gyakorlatát eredményesen teljesítették a budaörsi önkéntes tűzoltók

(Budaörs, 2017. október 3. – Budaörsi Infó) 2017. szeptember 30-31-én került megrendezésre az Érdi katasztrófavédelmi kirendeltség alá tartozó járási mentőcsoportok gyakorlata, amin a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is részt vettek.

 

 

Petró Tibor, a budaörsi Tűzoltó Egyesület vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy legelőször négy éve Nagykovácsiban, utána Szentendrén, Délegyházán, tavaly Zsámbékon, idén pedig Szigetszentmiklóson rendezték meg ezt a gyakorlatot.

 

tuzolto_gyakorlat59

Petró Tibor

 

“A feladatokat idén a természeti katasztrófák felszámolása köré összpontosították. Volt vízből mentés, árvízi védekezés és erdei baleset megoldás is.

 

tuzolto_gyakorlat3

tuzolto_gyakorlat

 

Ezek a feladatok a gyakorlaton úgy voltak felépítve, hogy a szakmai felkészültségen kívül a csapatmunkát is nagyban próbára tették, és ezeket külön értékelték is a szervezők. A záró kiértékelés után a tűzoltóságnál várt bennünket az ebéd, ami tulajdonképpen a nap és a gyakorlat zárása is volt egyben.“

 

tuzolto_gyakorlat4

tuzolto_gyakorlat7

 

Minden csoport sikeresen végre tudta hajtani a feladatokat, mindenki más-más módszerrel, a saját felszereléstől is függően, de a lényeg, hogy szakszerűen és balesetmentesen sikerült végrehajtani.

Gratulálunk a tűzoltóknak! Bízunk benne, hogy minél kevesebbszer kell majd a tudásukat élesben is használniuk.

 

tuzolto_gyakorlat7

tuzolto_gyakorlat2

tuzolto_gyakorlat8

jarasimentocsoport

 

(Budaörsi Infó/Fotó: Bors Tamás)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.