Támogatja a budaörsi Primanima Filmfesztivált a médiatanács

(Budaörs, 2017. szeptember 27. – Budaörsi Infó) Heti ülésén helyi rádiós frekvenciákra érkezett pályázatok alaki érvényességéről, hálózatba kapcsolódásról és a budaörsi Primanima Nemzetközi Animációs Filmfesztivál támogatásáról is döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, amely helytelen termékmegjelenítés miatt bírsággal büntette az RTL Klub televíziós csatornát.

 

 

A testület közleménye szerint az október 18. és 21. között rendezett animációs fesztiválon összesen 1,5 millió forint értékben jutalmat ajánl fel a legígéretesebb magyar tehetségnek járó George Pal-díj, a közönségszavazatok alapján a legnépszerűbb magyar film alkotójának járó Macskássy Gyula-díj, valamint a gyermekközönség voksai alapján legnépszerűbb magyar meseanimációnak járó Csermák Tibor-díj nyerteseinek.

Tavaly ezeket a díjakat Tóth Luca (Superbia), Bucsi Réka (Love), valamint Bárczy Örs (Hey Deer!) és Gelley Bálint Farkas (Átjáró Másvárosba – Első fejezet: Közbenjáró) nyerte el.

A tanács emellett összesen 400 ezer forint bírsággal sújtotta az RTL Klubot, mert a Bringasáv című műsor áprilisi és májusi adásainak hatósági ellenőrzésekor egyrészt indokolatlan hangsúlyt fektetett az egyik, áruhiteleket nyújtó pénzügyi intézet termékének bemutatására, másrészt a törvény szellemébe ütköző módon ösztönzött a támogató cég termékének megvásárlására.

 

(Budaörsi Infó / MTI)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.