Ma este nyomáscsökkenés, átmeneti vízhiány is lehet Budaörsön

(Budaörs, 2017. szeptember 27. – Budaörsi Infó) A szombaton a XI. kerületi Töhötöm utcában megsérült 700 mm átmérőjű Sentab főnyomóvezeték meghatározó szerepet tölt be a XI. kerület egy részének és Budaörs jelentős részének ivóvízellátásában. Mivel nagy átmérőjű, speciális anyagú vezeték tört el, a csősérülés különleges javítást igényel. Budaörsön ezért ma este nyomáscsökkenés, átmeneti vízhiány sem kizárt.

 

 

A Fővárosi Vízművek munkatársai a bejelentést követően haladéktalanul megkezdték a hiba feltárását, a sérült vezetékszakasz kizárását a vízfolyás megszüntetése és a károk megelőzése érdekében.

Az érintett területek vízellátása átmenetileg csak a kisebb átmérőjű, párhuzamos vezetékeken keresztül biztosítható. Ennek következtében a vízfogyasztási csúcsidőszakokban nyomáscsökkenés, esetlegesen átmeneti vízhiány léphet fel.

A javítást hátráltatja a speciális jellegű munkavégzés igénye, így a hiba elhárítása, a vezetékszakasz újbóli beüzemelése előreláthatóan csak szeptember 27-én, szerdán az esti órákban várható. A Fővárosi Vízművek munkatársai természetesen mindent megtesznek a mielőbbi zavartalan vízellátás érdekében.

Az okozott kellemetlenségekért a Fővárosi Vízművek a lakosság türelmét és megértését kéri.

 

(Budaörsi Infó, Forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.