Tersánszkyné Nyitrai Éva: Az ember, ha csinál valamit, azt jól szeretné csinálni

(Budaörs, 2017. szeptember 22. – Budaörsi Infó) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közoktatásért folytatott kiemelkedő szakmai tevékenység megbecsüléseként alapította a Szakály Mátyás Pedagógus Emlékérmet 1993-ban. A 2017. szeptember 19-ei képviselő-testületi ülésen három pedagógus vehette át ezt a díjat. Közülük elsőként Tersánszkyné Nyitrai Éva gondolatait ismerhetik meg, a vele készült interjúnk segítségével. 

 

 

Tersánszkyné Nyitrai Éva a Budaörsi Infónak elmondta, nagyon megható volt számára, amikor átvette a díjat.

“Nekem nagyon sokat jelent ez a kitüntetés. A kollégáimnak nagyon szeretném megköszönni, hogy úgy gondolták, hogy engem felterjesztenek fel erre a díjra, a képviselő testületnek pedig, hogy úgy gondolta méltó vagyok rá, s persze mindez családi háttér nélkül nem jöhetett volna létre, ez a munka mit 20 éve végzek itt Budaörsön.”

 

Mi az, ami motiválja a munkája során?

“A motiváció egyrészt belülről fakad, másrészt pedig az ember, ha csinál valamit, azt jól szeretné csinálni. Az a lényeg, hogy nyugodtan feküdjek le minden este.

Mikor valaki óvodapedagógusként dolgozik, minden nap érik sikerélmények, mikor vezető lesz akkor már nem. Az első évben, mikor vezető lettem, mindenkinek meg akartam felelni. Nagyon elfáradtam.

Második évben rájöttem, hogy nem tudok mindenkinek megfelelni, s a harmadik évben úgy gondoltam, hogy nem is kell. Ez a titok, és az, ha az ember elgondolkodik egy problémán, akkor végig kell gondolni, hogy kinek a problémája ez, meddig tudok elmenni, meddig tart a kompetenciám. A saját határaimat nem léphetem túl.”

 

 

dijazottak2

 

Tersánszkyné Nyitrai Éva pedagógusi pályáját képesítés nélküli óvónőként kezdte, majd a Soproni Óvónőképző Intézetben 1980-ban szerzett diplomát.

Budaörsön a Vackor Óvodában 1996 óta dolgozik, 2006-tól, mint intézményvezető. 2002-ben ELTE Tanító- és Óvónőképző Főiskolai Karán fejlesztő pedagógusként szakvizsgázott. 2014-ben az Apor Vilmos Katolikus Egyetemen óvodavezetői szakvizsgát tett.

Pályája során lelkiismeretesen és nagy türelemmel, szakmai felkészültséggel végzi munkáját. Folyamatosan képezi magát. Személyes példamutatásának, innovatív személyiségének köszönhetően korszerűsödött, szépült a Vackor Ovi, hathatós támogatásával 2015-ben másodszor is elnyerték a Zöld Óvoda címet.

Munkájában igényes, szakmai kompetenciáit folyamatosan frissíti. Színes pedagógiai, módszertani tudással rendelkezik. Pedagógiai magatartása, a nevelési problémák humánus kezelése példaértékű. Kollégáit is folyamatos megújulásra ösztönzi. A szülőkkel és a partnerekkel nagyon jó kapcsolatokkal rendelkezik.

Az intézmény vezetőjeként immár 9 éve kiválóan hasznosítja irányító, szervező képességét. Több mint két évtizedes példaértékű szakmai munkája, emberi magatartása alapján adományozta neki a Képviselő-testület a Szakály Mátyás díjat.

 

17_09_19_unnepi_testuleti (18)

 

 

A Szakály Mátyás Díjról:

 

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közoktatásért folytatott kiemelkedő szakmai tevékenység megbecsüléseként alapította a Szakály Mátyás Pedagógus Emlékérmet 1993-ban.

Az Emlékérem adományozható

a) életművéért annak a pedagógusnak, aki Budaörs Városáért kiemelkedő tevékenységet végzett,
b) annak a pedagógusnak, aki

–  folyamatosan magas színvonalon folytat nevelő-oktató munkát és az óvoda, iskola sajátos arculatának egyik meghatározó egyénisége,

–  munkájával óvodájának, iskolájának, Budaörs Városnak elismerést szerzett;

–  példamutató magatartást tanúsít a közösségi és a magánéletben;

–  legalább 10 évet budaörsi nevelési-oktatási intézményben pedagógusként nevelt, tanított, oktatott.

Az Emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg. Szintén egy ÓRÁT is kap a díjazott.

 

Gratulálunk!

 

dijazottak5

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.