Sziget Fesztivál egész héten – A Budaörsi Infó képes ízelítője

(Budaörs, 2017. augusztus 12. – Budaörsi Infó)  A Sziget Fesztivál  Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvénye, melyet minden év augusztusában rendeznek meg Budapesten, az Óbudai-szigeten. 2011-ben Európa huszonöt legnagyobb fesztiválja közül a Sziget lett az első a Yourope (európai fesztiválszövetség) és a Virtual Festivals Europe által szervezett szavazáson a „nagyfesztiválok” versenyében. Idén augusztus 9-től 15-ig tart a fesztiválélmény.

 

 

 

Végre itt a hétvége és a nem „bennszülött” szigetlakók is egész napra birtokba vehetik a Szigetet.

Ma Macklemore & Ryan Lewis, Iggy Azalea, a Galantis, a Bad ReligionHalott Pénz és a The Strypes lép színre, de ajánljuk nem zenei programjaikat is, hogy saját alkotásokkal térhessen mindenki haza a Szigetről.

A Nagyszínpadon a Lóci játszik zenekaron kívül egyetlen hazai fellépőként játszik ma délután a Halott Pénz, akik az elmúlt évek során dalaikkal méltán nyerték el a nagyszínpados fellépő rangot. Utánuk az Ausztrál rap díva, Iggy Azalea érkezik, aki Rita Ora helyére ugrott be. A modell-rapper csaj a Work, a Change Your Life és a My Worlddalokkal lett igazán ismert, de az idén megjelent Mo Bounce-szal és fenékrázós klipjével is hasít. A buli táskát a Galantis, svéd elektronikus dance dj duó pakolja még jobban tele, végül pedig Macklemore & Ryan Lewis durrantja el a partyágyút.

 

2017_sziget249

2017_sziget499

2017_sziget789

 

2017_sziget26

2017_sziget797

 

Mindeközben a lendületes ír rock kvartett, a The Strypes szól majd az A38 Sátorban 18.30-tól, 17. nagylemezével térnek vissza a kaliforniai punk úttörői, a Bad Religion, játszik az izlandi GusGus és a Crystal Fighters is visszatér „folktronicus” – azaz a folkot és elektronikát keverő – zenéjével.

Az Arénában ma Oliver Heldens, tehetséges elektronikus tánczenei producer és barátai felelnek a partyért, itt lesz Danny HowardThrotleDeepend és a Digital Farm Animalsis.

A Világzenei Színpadon a Goran Bregovic Wedding and Funeral Band táncoltat meg mindenkit, de a Besh O Drom koncertjén is pöröghetnek majd a szoknyák. A Petőfi Rádió – Telekom VOLT Fesztivál Színpadon ma többek között a Fran Palermo junggle rockjára, a Szabó Balázs Band hegedű rock and rolljára és a Brains őrületes drum and bass muzsikájára rúghatjuk a port, este pedig a Sziget és a VOLT Fesztivál szervezőinek DJ szettje szól majd, a Fülöp, Lobenwein, Muraközy alkalmi DJ trió prezentálásában.

 

2017_sziget248

 

És ha már miénk az egész nap a Szigeten érdemes szétnézni a nem zenei programok között is.

Az Art Of Freedom visszatérő pályázói, a 15.000 PET palackból sárkányt építő Vajda Kreatív Csoport idén is kitett magáért: a sárkány mellett építettek foszforeszkáló CD-pókot, gumiabroncs szülinapi tortát, különböző mesefigurás székeket és egy Harry Potteres társasjátékot is, ahol mindenféle vicces feladatot teljesítve juthatunk el a célig. Ha pedig kedvet kaptunk a játékhoz a Sakksátorban minden nap zajlanak a mérkőzések, de lehet dartsozni, Xboxozni és különböző, klasszikus táblajátékokkal is játszani a Gamelandhub sátorban.

 

2017_sziget7586

2017_sziget49

2017_sziget241

 

Aki pedig alkotni szeret, annak irány az ArtZone, ahonnan idén sem távozhat senki üres kézzel.

A délután kettőtől, este nyolcig tartó workshopokon rengeteg nélkülözhetetlen fesztivál kellék készíthető.

A Medence csoport RE-KONCEPT és Szék-készítő workshopokat indít, ahol molinóból magadnak készítheted el divatos és környezetbarát táskádat, vagy éppen napozószékedet.

A KÉK (Kortárs Építészeti Központ) kitelepülésénél a Sziget közösségi kertjéhez járulhatsz hozzá ültetéssel, míg az Unicorn Factory sátrában saját unikornis kulcstartót önthetsz gipszből, de ki is festheted magad.

Nyitott Faműhelynél különböző fa eszközöket fabrikálhatsz magadnak, míg máshol saját fesztivál vászontáskádat is megalkothatod. Az ArtZone visszatérő vendégeként ezúttal is különféle programokkal vár az AGORA és a Magyar Mozgó Képtár, és a Kisképző mellett idén először, a Magyar Képzőművészeti Egyetem is helyet kapott az ArtZone-ban.

 

 

2017_sziget399

2017_sziget489

2017_sziget298

2017_sziget543

2017_sziget28

2017_sziget758

2017_sziget78

2017_sziget48 2017_sziget757

2017_sziget57

2017_sziget54

2017_sziget79

2017_sziget29

2017_sziget25

2017_sziget75

2017_sziget7

 

2017_sziget3

2017_sziget4

2017_sziget2

2017_sziget

 

Főbb fellépők a következő napokban:

Augusztus 12.: Bad Religion, Mando Diao, , Chrystal Fighters, Oliver Heldens, The Strypes, Gusgus, Weval, Bubituzak, Full Trunk, Kinsfolk,Rien, Roosevelt, Macklemore & Ryan Lewis

Augusztus 13.: The Pretty Reckless, Metronomy, The Naked and Famous, Steve Aoki, White Lies, One, Her, Brutus, DJ Ride, Greetings Sugar, Le Luci Della Centrale Electric, The Charm Fury, TYCHO, Allah-Las, Bakermat, Hurts

Augusztus 14.: Major Laser, Flume, Two Door Cinema Club, George Ezra, Mac Demarco, Vince Staples, Bassjackers,Cashmere Cat, Jagwar Ma, Léon, Cosmo, Naaman, Mother’s Cake, Puggy, Zoo, Don Diablo, Marteria

Augusztus 15. Dimitri Vegas and Like Mike, ALT-J, Interpol, The Kills, Paul Van Dyk, Fritz Kalkbrenner, The Courteeners, Leyya, Nothing but Thieves, De Staat, Leningrad, Motorpsycho,Irah, Ricky Rick, Tre Allegri Ragazzi Morti, HVOB, Birdy, Breaking Bejamin

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.