Nem szűnnek meg segélyhívók – Egyelőre csak átirányítanak

A nemzeti segélyhívó számokat egyelőre csak átirányítják a 112-re.

 

 

“A 104, 105, 107 nemzeti segélyhívó számok kivezetésére akkor kerül sor, amikor ezekre hosszabb időintervallum alatt gyakorlatilag nem fut be segélyhívás. Ebből következően konkrét időpont a kivezetésre nincs” – közölte a Lánglovagok.hu érdeklődésére a Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztálya.

Ahogy a tűzoltóportál megírta, év végéig régiónként ütemezve a 104-es segélyhívószámot átirányítják a 112-re. Egyes médiumok ezt tévesen úgy értelmezték, hogy a 104 ezzel meg is szűnik, ez azonban nem igaz. Ahogy a tűzoltók és a rendőrök nemzeti segélyhívószáma, úgy a mentőké is megmarad, bár teljesen mindegy, hogy melyiket tárcsázza az ember.

A szombathelyi és a miskolci hívásfogadó központban dolgozó operátorok nem látják, hogy a 104, 105, 107 vagy a 112-es számra érkezik a segélyhívás – ezt már az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata közölte a Lánglovagok.hu-val.

Ez gyakorlatilag azt jeleni, hogy az operátoroknak a segélyhívás fogadásakor semmilyen információjuk nincs arra vonatkozóan, hogy egyáltalán milyen típusú bejelentésre számíthatnak. Pedig bizonyos helyzetekben nagy segítség lenne, hiszen egy felfokozott lelkiállapotban lévő, vagy utolsó erejével telefonáló bejelentő kikérdezését, illetőleg a segélykérés megfelelő szervezetnek való továbbítását segítheti.

 

(Forrás: Lánglovagok.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.