Kigyulladt Budaörsön egy gyógyszerraktár

(Budaörs, 2017. április 25. – Budaörsi Infó) 2017. április 25-én délelőtt kigyulladt egy ötezer négyzetméteres épület Budaörsön, a Vasút utcában.

 

 


FRISS:

A Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltóság kedd esti, 19 órai bejegyzése a tűzesetről:

Tűz ütött ki ma délelőtt Budaörsön. Tűzoltóinkat a Vasút utcába riasztották, több egység vonult Érdről, Törökbálintról és Budapestről is. A budaörsi tűzoltók másodikként érkeztek ki a helyszínre, ahol egy 5 ezer négyzetméteres épület 3 ezer négyzetméteres területén csaptak fel a lángok, amelyet részben gyógyszerraktárként, részben irodaként használtak.

A helyszínen a legmagasabb riasztási fokozat szerint dolgoztak, a munkát a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, a levegő összetételét 3 katasztrófavédelmi mobil labor vizsgálta, veszélyes anyag nem került a levegőbe, több magasból mentő szer is részt vett az oltásban.

Összesen 96 tűzoltó vett részt a lángok megfékezésében, az égő raktár 70 százalékát, több milliárd forint értéket sikerült megmenteni. Jelenleg utómunkálatok folynak a helyszínen.


 

 


FRISS:

Megfékezték a lángokat a budaörsi gyógyszergyári raktártűznél kedden kora délután, jelenleg az izzást próbálják megszüntetni a budaörsi Pharma park területén – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden, kevéssel 14 óra után.

Csámpai Attila elmondta: a sűrű füst miatt korábban megkérték a lakosságot, hogy amennyiben lehetséges, a tűz 500 méteres körzetében ne nyissanak ablakot, ajtót, és lehetőleg ne tartózkodjanak a szabadban.

Az M1-es autópályán elrendelt rendőrségi forgalomlassítására azért volt szükség – mondta a szóvivő -, mert a sűrű füstöt látva, az autósok elkezdtek nézelődni, és ez balesetveszélyes volt.

Időközben a rendőrség azt közölte a honlapján, hogy az autósok ismét használhatják a budaörsi áruháznál lévő lehajtót az M1-es és M7-es bal pályán, amelyet korábban a tűz miatt zártak le.

Csámpai Attila kitért arra, hogy a helyszínen már két katasztrófavédelmi mobil labor is tartózkodik, hogy az épület teljes hosszában mérhessék az esetleg a levegőbe került veszélyes anyagokat, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy veszélyes anyagok továbbra sem mutathatók ki.

A szóvivő tájékoztatása szerint a raktárkomplexum 15 000 négyzetméteres az irodákkal együtt, és 5000 négyzetméteres terület égett le.


 

 


FRISS:

Lángrakapott egy csomagolóanyagokat tartalmazó gyógyszerraktár Budaörsön a Vasút utcai iparterületen. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság érdi kirendeltségének tájékoztatása szerint a tűzoltóság lokalizálta a tüzet, az oltás folyamatban van. A szakemberek ezzel együtt azt kérik, a környező lakosság tartsa zárva az ablakokat!

A kigyulladt gyógyszerraktárban csomagolóanyagok voltak, gyógyszerek nem. A Katasztrófavédelem mobil mérőlaborja megérkezett a helyszínre, és a mérés eredményeként nem találtak a levegőben olyan toxikus káros anyagokat, amelyek lakossági intézkedést igényelnének.

A Budaörsi Rendőrkapitányság ezzel együtt arra kéri a környező lakosságot, hogy egyelőre tartsák zárva ablakaikat.

 


 

Az épületben raktárak és irodák vannak, ahonnan szerencsére mindenki időben kimenekült.

A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a budapesti, a törökbálinti és az érdi tűzoltók, a mobil labort is riasztották. Több vízsugárral oltják a tüzet, veszélyes anyagok eddig nem kerültek a levegőbe.

Ötszáz méteres sugarú körzetben elzárkózást rendeltek el a Budaörsön a Vasút utcában lévő raktár tüze miatt, a település keleti területén érintett lakosokat hangosbemondón keresztül tájékoztatják erről és kiürítik a közeli hipermarketet is.

A mintegy ötezer négyzetméteres épület kétharmadát érinti a tűz, de az erős szél miatt gyorsabban terjednek a lángok.

A helyszínen a legmagasabb riasztási fokozat szerint törökbálinti, érdi, fővárosi tűzoltók dolgoznak, a munkát a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja, a levegő összetételét a fővárosi, valamint a Fejér megyei katasztrófavédelmi mobil labor vizsgálja, több magasból mentő szerv is a helyszínre tart.

Csámpai Attila katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy egy gyógyszergyári épület gyulladt ki. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet. Az oltást nehezíti, hogy „szendvicspanel szerkezetű” az épület, ezért meg kell bontani a borítólemezeit.

Petró Tibor, a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy arra kérik a tűz egy kilométeres körzetében lakó budaörsieket, hogy az ajtókat és ablakokat csukják be, ne szellőztessenek.

 

tuzeset_budaors0_gyogyszerraktar_2017apr25

 

 

 

tuzeset_budaors00_gyogyszerraktar_2017apr25

 

tuzeset_budaors_gyogyszerraktar_2017apr25

 

Budaors_gyogyszeraktar_tuzeset_2017apr25

 

tuzeset_budaors2_gyogyszerraktar_2017apr25

Budaors_gyogyszeraktar_tuzeset2_2017apr25

 

tuzeset_budaors8_gyogyszerraktar_2017apr25

 

budaors_tuz_raktar_2017apr25

 

tuzeset_budaors7_gyogyszerraktar_2017apr25

tuzeset_budaors6_gyogyszerraktar_2017apr25

tuzeset_budaors5_gyogyszerraktar_2017apr25

tuzeset_budaors4_gyogyszerraktar_2017apr25

 

tuzeset_budaors3_gyogyszerraktar_2017apr25

 

tuzraktar

 

Budaors_gyogyszeraktar_tuzeset3_2017apr25

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.