Eloltották a tüzet a Vasút utcai gyógyszerraktárban

(Budaörs, 2017. április 25. – Budaörsi Infó) 2017. április 25-én délelőtt kigyulladt egy ötezer négyzetméteres épület Budaörsön, a Vasút utcában. Kora délutánra sikerült megfékezni a tüzet. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint nem került toxikus anyag a levegőbe, a korlátozásokat 15 órától megszüntették a környéken.

 

 

Délelőtt lángrakapott egy csomagolóanyagokat tartalmazó gyógyszerraktár Budaörsön a Vasút utcai iparterületen. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság érdi kirendeltségének  tájékoztatása szerint a tűzoltóság délelőtt lokalizálta a tüzet, és kora délutánra el is oltotta azt.

A kigyulladt gyógyszerraktárban csomagolóanyagok voltak, gyógyszerek nem. A Katasztrófavédelem mobil mérőlaborja méréseket végzett a helyszínen, ám nem találtak a levegőben olyan toxikus káros anyagokat, amelyek lakossági intézkedést igényeltek volna.

 

raktartuz

 

A Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület a következőket írta kedd este közösségi oldalán a tűzesetről:

Tűz ütött ki ma délelőtt Budaörsön. Tűzoltóinkat a Vasút utcába riasztották, több egység vonult Érdről, Törökbálintról és Budapestről is. A budaörsi tűzoltók másodikként érkeztek ki a helyszínre, ahol egy 5 ezer négyzetméteres épület 3 ezer négyzetméteres területén csaptak fel a lángok, amelyet részben gyógyszerraktárként, részben irodaként használtak.

A helyszínen a legmagasabb riasztási fokozat szerint dolgoztak, a munkát a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, a levegő összetételét 3 katasztrófavédelmi mobil labor vizsgálta, veszélyes anyag nem került a levegőbe, több magasból mentő szer is részt vett az oltásban.

Összesen 96 tűzoltó vett részt a lángok megfékezésében, az égő raktár 70 százalékát, több milliárd forint értéket sikerült megmenteni. Jelenleg utómunkálatok folynak a helyszínen.

 

(Budaörsi Infó / budaors.hu / ÖTE)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.