Évértékelő – Nagy Sándor András, Fidesz

(Budaörs, 2017. január 25. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó – hagyományteremtő szándékkal – megkérte a képviselő-testületbe bejutott helyi szervezet és pártok vezetőit, hogy értékeljék az elmúlt évet, és mondják el, hogy mi az, amit véleményük szerint a 2017-es év tartogat Budaörs számára. A cikkben leírtak minden esetben a megkérdezettek szellemiségét tükrözi. Az általuk leírtakért kizárólag ők felelnek. Megkérjük olvasóinkat, hogy az egyes felvetett politikai vélemények esetén olvassák el hírportálunkon az abban az aktuális ügyben született másik fél álláspontját is. Szerkesztőségünk pártatlan és független eszméket képvisel. A véleményeket szó szerint közöljük és amennyiben a megszólított másik fél reagálni kíván, annak természetesen helyt adunk. Cikkünkben Nagy Sándor András, a helyi Fidesz vezetőjének évértékelőjét olvashatják.

 

 

Nagy Sándor András évértékelője

 

2016 a változások éve volt szerte a világban. A britek megelégelték Brüsszel túlkapásait, és kiléptek az EU-ból, az amerikaiak megelégelték a liberálisok uralmát, és az oroszbarát Trumpot választották elnöknek. Európát a migránsok által elkövetett nemi erőszakhullám és véres terrortámadások rázták meg Nizzától Berlinig. Mindez rámutatott arra a naivitásra és gondatlanságra, amivel az európai vezetők, valamint egyes hazai politikusok kezelték a válságot. Sajnos ebbe a sorba tartozik néhány felelőtlen városvezető hazánkban is, beleértve Budaörsöt, akik a lakosok védelme helyett a migránsok védelmét tartották fontosabbnak, és befogadásuk mellett érveltek.

Az év eseményei igazolták a magyar kormány döntésének helyességét a határvédelem megerősítésére, mely ma is biztosítja a budaörsiek biztonságát. Nem meglepő, hogy a migránsok kötelező betelepítése elleni akciót is a Fidesz vezette Budaörsön, míg a városvezetés képtelen volt egy épkézláb elvi állásfoglalásra is. De nem csak a migránskérdés miatt érzi egyre több budaörsi azt, hogy változásra van szükség városunkban. Világossá vált, hogy Budaörs jelenlegi fejlődési pályája nem tartható fent eladósodás nélkül. A városvezetés a kormányhoz fordult segítségért, mert képtelenek a bevételeinkből kigazdálkodni a szükséges fejlesztések fedezetét.

A városvezetés hasonlatos az egyszeri emberhez, aki egyik kezével a mellét döngeti, hogy mindent a maga erejéből ért el, a másikkal pedig kölcsönért kuncsorog.

Változásra van szükség. Budaörs egyedül nem képes talpon maradni a jelenlegi vezetés költekezései mellett. Ez már a második alkalom az elmúlt öt évben, hogy a magyar adófizetőknek kell kisegíteniük Budaörsöt. Több, mint 6 milliárd forintos adósságot halmozott fel a város korábban, amiért a kormánynak kellett állni a cechet. Budaörs egy sziget lett, a rejtelmek szigete. Rejtély, hogy az ország egyik legmódosabb városa miért nem tud gazdálkodni a bevételeiből. Kapóra jön tehát a híresztelés, hogy a kormány 2,3 milliárdot von el Budaörstől, aminek persze a fele sem igaz, hiszen az oktatási reform következtében több, mint egy milliárdos tétel szabadul fel a költségvetésben.

A pontos számokról a mai napig nem hajlandó tájékoztatást adni a polgármesteri hivatal. A budaörsi egészségügy is az elmúlt 20 év legnagyobb válságát élte át tavaly. Ez a balliberális városvezetés egészségpolitikájának kudarca volt, hiszen a szolgáltatásokat kiszervezték egy magáncéghez, melynek tulajdonosa az egykori Gyurcsány kormány SZDSZ-es államtitkára, polgármesterünk jóbarátja volt. Az ellátás színvonala folyamatosan romlott az évek során, a budaörsiek egyre elégedetlenebbek a hosszú sorokkal, a zsúfoltsággal, az elavult épülettel.

Az önkormányzat idén kénytelen volt felbontani a szerződést a szolgáltatóval. Ezután pályáztatás nélkül újra egy kérdéses hátterű cégre bízták az egészségügyet: a cég ügyvezetője ugyanis alig három éve végzett az orvosi egyetemen, és szakvizsgával sem rendelkezik.

Mint kiderült, az ügyvezető nem más, mint polgármesterünk nevelt fia, akinek szerény szakmai önéletrajzát nyilván ellensúlyozta, hogy közszereplőként egy ellenzéki politikai mozgalom társalapítója is egyben, egykori nevelőapjával együtt. Ilyen személyi összefonódásra nincs példa egyetlen magyar városban sem. Úgy tűnik, mintha Budaörsön elsősorban nem a szaktudás, hanem a párthűség számítana, és a döntések nem a lakosok, hanem egy szűk réteg érdekét szolgálnák.

Elmondhatjuk, 2016 legnagyobb tanulsága az volt itt Budaörsön, ami Londonban és Washingtonban is, hogy változásra van szükség. Ehhez kívánunk erőt, kitartást, és boldog új évet!

 

 

(Ez az írás a januári Budaörsi Infóban jelent meg nyomtatásban. A héten olvashatják még Császárné Kollár Tímea, a Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetőjének és Kapitány Gábor, a helyi KDNP elnökének évértékelőjét is. Eddig megjelent: Molnár Gábor önkormányzati képviselő, a Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE) vezetőjének évértékelője.)

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.