Pékszövetség: markánsabb lehet a pékáruk íze az élelmiszerkönyv módosításával

Markánsabb lehet a pékáruk, elsősorban a kenyerek íze a Magyar élelmiszerkönyv módosítása miatt – erről a Magyar Pékszövetség szakmai titkára beszélt az M1 csütörtök reggeli műsorában.

 

Werli József elmondta, az élelmiszerkönyv hatályba lépett változásai leginkább a sütőipart érintik, a módosításokat két év előkészítő munka előzte meg.

Mint mondta, egyértelműsítették a fogalmakat, például, hogy mit lehet búza- és rozskenyérnek, vagy rozsos, illetve teljes kiőrlésű kenyérnek nevezni, valamint változott az ezekben a termékekben a kötelezően használt liszt minimum mennyisége.

Elmondta, a fogyasztó markánsabb ízű termékeket fog kapni, hiszen például a rozsos kenyereknél használt rozsliszt arányának kell érnie a 30 százalékot, a rozskenyérnél pedig a korábbi alsó 40 százalék rozsliszt arányát 60 százalékra emelték.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.