A Budaörsi Latinovits Színház tagja a Kaszás Attila-díj jelöltjei között

(Budaörs, 2016. július 19. – Budaörsi Infó) Tíz nappal tovább, augusztus 17-ig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire: Spolarics Andreára a Budaörsi Latinovits Színház tagjára, Schneider Zoltánra és Csankó Zoltánra.

 

 

A Kaszás Attila-díj nyertesét a három jelölt közül a közönség választja ki az online szavazáson, a www.kaszasattiladij.hu oldalon adhatják le voksaikat az érdeklődők.

Az elismerést augusztus 26-án adják át a kecskeméti Katona József Színházban.

A díjat 2008-ban A magyar kultúra napja alkalmából alapították, a kezdeményezők a magyar ajkú színművészek méltó szakmai és emberi elismerésén túl

Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolását tűzték ki célul.

A Kaszás Attila-díjat a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. gondozza. Az elismerés 500 ezer forintos díjazással jár a Raiffeisen Bank jóvoltából – áll a közleményben.

A XII. kerületi önkormányzat és a Mozaik Művészegyesület Kaszás Attila halála után, 2008-ban azért hozta létre a díjat, hogy legyen egy olyan elismerés, amelyre színészek teszek javaslatot. A díjra a magyar nyelvű színházak saját társulatuk egy-egy olyan tagját javasolhatták, aki az évadban kiemelkedő művészi teljesítménye mellett jelentős közösségépítő szerepet is vállalt.

Az idén harmincnégy társulat választotta ki legjobbnak tartott kollégáját, majd a nomináltak önmaguk közül választották ki a továbbjutó három színészt: Spolarics Andreát, a Budaörsi Latinovits Színház tagját; Schneider Zoltánt, a Radnóti Miklós Színház művészét és Csankó Zoltánt, a Győri Nemzeti Színház társulatának tagját.

 

(Budaörsi Infó/MTI)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.