Anyatejes nap Budaörsön

(Budaörs, 2016. július 19. – Budaörsi Infó) 2016. augusztus 25-én a Budaörsi Védőnői Szolgálat az Anyatej Világnapja alkalmából rendezvényt szervez a budaörsi Városházán. A belépés díjtalan.

„Az anyatej több, mint táplálék, a szoptatás több, mint anyatejes táplálás.”

 

1992-től tartják világszerte az anyatejes táplálás világnapját, más néven a szoptatás világnapját. Sok csecsemő halt meg szerte a világon azért, mert nem jutott anyatejhez. Ezért indította el az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF átfogó programját a csecsemők egészséges táplálása érdekében.

Az „Anyatej Világnapja” alkalmából Budaörs Város Önkormányzata és a  Budaörsi Védőnői Szolgálat 2016. augusztus 25-én, 10:00 és 12:00 óra között ünnepséget szervez a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

anyatejes_nap4

 

Máthéné Papp Mariann a Védőnői Szolgálat vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a Budaörsi Védőnői Szolgálat az elmúlt évekhez hasonlóan, hagyományaihoz híven megrendezi az Anyatej Világnapja alkalmából azt a város szintű rendezvényt, amelyen megajándékozzák a legalább 6 hónapon át szoptató édesanyákat.

 

anyatejesnap

 

“Csomagokat készítünk az édesanyáknak, amikbe a szponzoroktól kapott termékek kerülnek. Tombolasorsolást is szervezünk. 200 meghívott és a kiállítók vesznek részt még a rendezvényen és természetesen gyermek játszó sarok is lesz.”

A rendezvény célja az volt, hogy az Önkormányzat és a Védőnői Szolgálat kifejezze a megbecsülését minden édesanyának, aki a szoptatást nem mint kötelezettséget, hanem mint életformát választotta.

 

anyatejesnap2

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.