Leállt a budaörsi tűzoltó laktanya felújítása

(Budaörs, 2015. július 2. – Budaörsi Infó) Leállt a budaörsi tűzoltó laktanya felújítása, számolt be róla a Budaörsi Városi Televízió Városi magazin című műsorában. A munkálatok befejezésének az oka a szomszéd panasza volt.

 

 

2015. január 22-én írtunk először a felújításokkal kapcsolatban.

Petró Tibor, a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke a Budaörsi Infónak akkor elmondta, hogy 2004-ben zajlott a Budaörsi Tűzoltóság felújításának első üteme, ugyanakkor a 2. ütem megvalósulása költségvetési keret hiánya miatt 2005 óta várat magára.

Majd 2016-ban a költségvetés lehetővé tette, hogy a szükséges felújítások megkezdődjenek.

2016. márciusában olvashatták hírportálunkon, hogy megkezdődik a budaörsi tűzoltó laktanya bővítése és felújítása. A munkálatok eredményeként augusztustól az épület északi szárnyában is méltó elhelyezést nyernek a budaörsi tűzoltók.

Viszont néhány héttel azután, hogy elkezdték a munkákat már abba is kellett, hogy hagyják, mert a szomszéd ingatlan tulajdonosa perben kifogásolta az átépítést. Indoklása szerint az átépített tűzoltó laktanya korlátozza majd az ingatlana benapozását.

A bíróság a per lezárásáig felfüggesztette az építkezést, így a tűzoltók addig a garázsba szorultak.

Petró Tibor, a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke elmondta, hogy előreláthatólag a per augusztusra nem fog lezárulni, legkorábban talán szeptemberben születhet jogerős döntés az üggyel kapcsolatban.

Budaörs Város Önkormányzata azonnal megtámadta a benyújtott keresetet, hisz a hatósági szabályoknak megfelelően kezdődött meg az építkezés.

Amíg nem sikerül megegyezni a szomszéddal, addig a tűzoltók a szerállásban tartózkodnak, ami egyben átmeneti öltöző és konyha is lett.

 

tuzolto_laktanya_felujitas_latvanyterv

A tűzoltó laktanya felújításának látványterve

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.