A Budaörsi Tűzoltóság felújítására készül az Önkormányzat

(Budaörs, 2015. január 22. – Budaörsi Infó) 2015. január 21-én a Budaörsi Tűzoltóságon jártunk, ahol már folynak az egyeztetések a felújításokkal kapcsolatban. Az, hogy a kivitelezésre lesz-e megfelelő keret, az Budaörs város elfogadásra váró költségvetésétől függ. Addig is “tűzoltás” jelleggel statikai állagmegóvási munkálatok folynak.

 

Petró Tibor, a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy 2004-ben zajlott a Budaörsi Tűzoltóság felújításának első üteme, ugyanakkor a 2. ütem megvalósulása költségvetési keret hiánya miatt 2005 óta várat magára.

2014-ben a képviselő-testület a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére megszavazta a támogatást, ami arra elegendő, hogy az épület jelenlegi statikai állapotát megtartsák, átmenetileg megóvják az állagát. Ezzel egy időben döntött a képviselőtestület arról, hogy a tervezési munkálatok is elkezdődhetnek, ezzel elindulhat az épület teljes megújulása, a második ütem befejezése, a tűzoltói feladatok végrehajtásához méltó épület kialakítása.

 

budaors_tuzoltosag3

A Budaörsi Tűzoltóság épülete oldalról

 

“A mai egyeztetésen rész vett az Önkormányzat részéről a műszaki ügyosztály egyik alkalmazottja, a tervező irodától a statikus, a projektvezető, Hodut János a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóparancsnoka, én, valamint a Budaörsi Infó munkatársa. Most folyik a tervezői tevékenység első lépcsője, a látványtervek elkészítése. Ezzel kapcsolatban történt az egyeztetés.

 

budaors_tuzoltosag8

“A második ütem, az első ütem stílusában valósulhatna meg. Ami azt jelenti, hogy egységes tető- és falszerkezet révén egy korszerű épületet láthatnánk kívülről.

A felújításra azért van szükség, mert a jelenlegi statikai állapot életveszélyessé tette az épületet. Ennek a gyors hibaelhárítására kaptunk pénzt az Önkormányzattól, de ez a hibaelhárítás „tűzoltás jellegű”, de sajnos ez csak arra jó, hogy a statikai szerkezeti stabilitást meg tudjuk tartani egy rövid időszakra, a felújítás tényleges megkezdéséig.

 

budaors_tuzoltosag

 

A tűzoltóság felújításához szükséges terveket 2015. február 15-ig kell leadni, amik alapján dönt majd az önkormányzat, hogy a költségvetésében biztosít-e felújítási keretet, lesz-e rá fedezet.

Reméljük, hogy az éves költségvetésbe bele fog férni, hogy a kivitelezési munkákat el lehessen kezdeni. Egy egységes, korszerű épületszerkezetet szeretnénk, a belső teret illetően pedig, egy kulturált elhelyezést, hogy a Budaörsi Tűzoltóság méltó lehessen Budaörshöz.”

 

budaorsi_mentoallomas_latvanyterv

A Budaörsi Tűzoltóság látványterve

 

Budaörs Város költségvetésének meghatározását követően majd visszatérünk erre a kérdésre, és meglátjuk, megújulhat-e a tűzoltóság épülete.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.