Az első budaörsi tehetségkutató győztese: Sárközi Edina

(Budaörs, 2016. június 15. – Budaörsi Infó) Sárközi Edina az első budaörsi „KI MIT TUD?” verseny győztese. Ahogy felment a színpadra mindenkit elkápráztatott fantasztikus energiájával, énekhangjával és gitárjátékával. Terveiről, életéről beszélgettünk vele.

 

 

Sárközi Edina 19 éves, Budaörsön lakik a családjával és itt is tanul az Illyés Gyula Gimnáziumban. Érettségi után 2-3 évet szeretne eltölteni jazz-ének szakon, hogy még a nagybetűs élet előtt foglalkozhasson a zenével.

„Azt szeretném, hogy ne csak érezzem, hanem tudjam is, hogy mit csinálok a színpadon. A tehetség egy dolog, de egy idő után előjön az elméleti rész, ami nélkül megragad az ember egy szinten, és nem tud feljebb lépni.”

 

Miért pont a zenét választottad kifejező eszköz gyanánt?

„Azt hiszem, azon szerencsések közé tartozom, akiknek soha nem volt kérdés sem maga sem a családja előtt, hogy a zene valamilyen szintem mindig az élete részét fogja képezni. Magam részéről pedig azért, mert nem is tudnám abbahagyni. Én nem egy kézzel fogható eszközt kaptam, amit csak úgy le lehet rakni, vagy el lehet venni. Kislány korom óta ott volt velem, szoros barátság a miénk.

A családom részéről pedig, mert látták és legfőbbképpen hallották ezt a szoros kapcsolatot, de soha nem tekintették időpazarlásnak vagy feleslegesnek a zenélést. A bácsikámnak, Sándor Józsefnek, aki a P-Mobil basszusgitárosa, és alapító tagja volt nagyon sokat köszönhetek, hogy az vagyok zeneileg aki.

Kis koromtól kezdve egyedüli muzsikusok voltunk a családban, és mutatott sok-sok zenét, főleg régebbieket, amik nagy része a mai napig ott van a lejátszási listámon. Miatta választottam a gitárt, mint második hangszert, és végül az ő tanácsára kezdtem el képezni a hangomat 13 évesen. Ez egy következő mérföldkőnek bizonyult az életemben ugyanis Szilfai Márta lett az én „útkereső-társam” vagyis tanárom, szakmailag és emberileg is. Hihetetlen hálás vagyok neki!”

 

 

16_05_12_kimittud_gala_dijkioszto11

Sárközi Edina a “KI MIT TUD?” gálán

 

 

Milyen embernek tartod magad?

„Nagyon nyílt, extrovertált személynek tartom magam a hétköznapokban, de ha zenéről van szó más a helyzet, legalábbis az én szemszögemből. Nagyon óvatosan bánok ezzel az egész zenészséggel, mert nem szeretném, ha behúzna a gépszíj. A zenélés nekem egy nagyon különleges dolog, ami semmiféleképpen nem szeretném, ha rutinná válna, vagy hogy muszájból kelljen csinálnom.
Szeretném, ha mindig értékes alkalom maradna, amikor zenélhetek másoknak. Soha nem akartam „rocksztár” lenni, mert mellé jár a sztár-lét amit én mindig nagyon negatív dologként fogtam fel. Az ahogy az emberek istenítenek másokat, nagyon szomorú, mert nem foglalkoznak az általuk készített művészettel. Emberek csak a sztár-státuszt látják, ami sokszor nem is jelent semmit.

Elveszi a személyiséget amiről nekem szól ez az egész. Ezért is szeretem pl. a kisebb közönséget. Az általam játszott számok többsége nagyon érzelmes. Sok emberrel nehéz megteremteni azt a kapcsolatot, amit ezek a számok kívánnak.”

 

Milyen zenék voltak rád hatással?

„Mindig is nagy hatással voltak rám a 60-as 70-es évek zenészei, rock bandái, mint a Queen, Joni Mitchell, Crosby Still Nash & Young, Zeppelin, Deep Purple, de a maiak közt is van jópár csodás zenész, mint Matt Corby, The Staves, Jack White, The Black Keyes, Joss Stone, a magyar Ivan & the Parazol akik valamennyien nyomott hagytak a zenei ízlésemen.”

 

Gratulálunk az elért sikerekhez és további jó zenélést kívánunk! Edina Budaörsön legközelebb az idei Idesüss Budaörs Napján fog fellépni.

 

Ez a cikk a Budaörsi Infó 2016. júniusi számában jelent meg nyomtatásban.

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.