Elültették a “Hírességek ligetének” első fáit Budaörsön

(Budaörs, 2016. május 28. – Budaörsi Infó) 2016. május 27-én közösségi Oxyfa ültetést szerveztek Budaörsön, melynek helyszíne a Budaörsi 1. Számú Általános Iskola volt. A “Hírességek ligetének” első fáit prominens személyek ültették el, ezzel is példát mutatva a felnövekvő nemzedéknek.

 

 

Az eseményen olyan közismert és elismert személyek voltak ott, mint a világhírű artista testvérpárból Rippel Ferenc, vagy kiváló úszónk Joó Sára, valamint Várkonyi Andrea műsorvezető.  Bíró Gyula, Budaörs alpolgármestere is ellátogatott a rendezvényre, hogy a gyerekekkel együtt e nemes környezetvédelmi kezdeményezés részesei legyenek.

Tovább jelen volt Várkonyi Andrea férje Bochkor Gábor. Megtudhattuk, hogy az ő gyerekeik is az 1. Számú Általános Iskolába járnak.

 

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos (5)

 

A különleges Oxyfák nemcsak szebbé varázsolják az iskola környezetét, de javítják a levegő minőségét, óriási levelei hűs árnyékot nyújtanak, és a gyerekek már kiskorukban megtapasztalhatják a környezettudatos életmód fontosságát.

 

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos (3)

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos (4)

 

A faültetés nyitányaként fellépett Gerendás Péter, Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész, szövegíró.

 

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos (6)

 

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos2

 

Az előadást követően a diákok és a meghívott vendégek lementek az iskola hátsó udvarára és közösen elültették a különleges kis fákat.

 

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos (9)

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos 11

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos20

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos8

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos19

 

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos9

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos18

 

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos6

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos17

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos7

 

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos16

 

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos10

 

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos15

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos14

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos13

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos12

 

A programok azonban a faültetéssel nem értek véget. A gyerekeket felfújható légvér és különböző ügyességi játékok várták.

 

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos5

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos4

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos3

 

Az Oxyfáról

Az Oxyfa egy különleges tulajdonságokkal rendelkező lombhullató fafajta, melynek egyik egyedisége, hogy már a 6. évben eléri a 16 méteres magasságot és a 35 cm-es törzsátmérőt. Környezetvédelmi szempontból kimagasló értékekkel bír, ugyanis gyors növekedéséhez rengeteg szén-dioxid szükséges, ezáltal fejlődés közben ugyanannyi idő alatt 10-szer több szén-dioxidot köt meg, mint az őshonos fák. Rendkívül jól alkalmazkodik a különböző éghajlati- és talajviszonyokhoz, óriási levelei pedig elérhetik a 45 cm-es átmérőt, ezáltal kellemes árnyékot nyújtanak a nyári kánikulában.

 

osyfa_ultetes_1_sz_altalanos (8)

 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.