A rendszerváltás óta a legkevesebb bűncselekményt követték el tavaly Budaörsön

Több mint 20 százalékkal csökkent 2015-ben a bűnesetek száma Budaörsön az egy évvel korábbihoz képest, így tavaly történt a legkevesebb bűncselekmény Budaörsön 1989 óta. Az elmúlt öt évben több mint 40 százalékkal csökkent a bűnesetek száma.

 

 

A lopások száma 24 százalékkal, a testi sértéseké 39 százalékkal csökkent 2015-ben az egy évvel korábbihoz képest – derül ki a Budaörsi Rendőrkapitányság 2015. évi munkájáról készült beszámolóból. Galuska-Tomsits László r. ezredes, kapitányságvezető a képviselő-testület ülésén kijelentette: 2015 sikerév volt a rendőrség számára, mivel 1989 óta, amióta működik a Budaörsi Rendőrkapitányság, tavaly követték el az eddigi legkevesebb bűncselekményt Budaörsön.

Általánosságban megállapítható, hogy nincs kiemelten fertőzött rész Budaörsön. Ugyanakkor vannak jobban veszélyeztetett településrészek, ilyenek például a betörések szempontjából a hétvégi házas területek, a gépkocsifeltörések tekintetében a parkolók, vagy a zseblopások, kisebb vagyon elleni bűncselekményeket nézve az áruházak, bevásárlóközpontok.

Az eredmények folyamatos javulása annak is köszönhető, hogy 2013 óta reggel 6-tól este 10 óráig teljesítenek gyalogos járőrszolgálatot a rendőrök Budaörsön, ami a lakosság szubjektív biztonságérzetét is növelte.

Összességében a Budaörsi Rendőrkapitányság Budaörs Város Önkormányzatának jelentős segítségével a 2015. év kihívásainak megfelelt.

A következő időszak feladata a lakossággal és a civil szervezetekkel történő kapcsolat további fejlesztése, a közterületi rendőri jelenlét további fokozása lesz – állapítja meg a beszámoló.

 

(Forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.