Speedmarathon: nem történt halálos baleset!

Befejeződött a TISPOL által szervezett, 24 európai ország részvételével rendezett Speedmarathon sebességellenőrzés.

 

 

A rendőrség köszöni a lakosság aktív részvételét a helyszínek kiválasztásában, amely során összesen 650 helyszínre érkezett javaslat. Örömmel vették, hogy a sajtóban is nagy visszhangot kapott az akció. Ennek és a közlekedők jogkövető magatartásának és együttműködésének is köszönhető, hogy az elmúlt két napban – a sebességellenőrzés helyszíneinek kihirdetése után – Magyarország közútjain nem volt halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset.

A két nap alatt (2016. április 20-21. között) százkétezren voltak kíváncsiak a rendőrség honlapján közzétett Speedmarathon-nal kapcsolatos tájékoztatásokra, amely az összes látogatottság 33 százalékát tette ki.

Az összesen 613 rendőr részvételével megtartott 24 órás ellenőrzés ideje alatt a mintegy 857 helyszínen a sebességellenőrző berendezések előtt elhaladó gépjárművek közül 3741 lépte túl a megengedett sebességet, előző évben ez a szám 4928 volt.

 

A rendőrség más közlekedési akciók szervezése során is figyelembe kívánja venni az állampolgárok észrevételeit, javaslatait. A balesetmentes közlekedés közös ügyünk!

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.