Az Ifjúság Fája – Az év minden napján környezettudatosan

(Budaörs, 2016. április 23. – Budaörsi Infó) 2016. április 22-én, Budaörsön is több helyszínen ültettek fát a Föld Napjának tiszteletére. A Városi Ifjúsági Klubban egy tulipánfa talált otthonra, amely arra hivatott, hogy az év 365 napján felhívja a figyelmet arra, hogy ne csak egy napon óvjuk a környezetünket, hanem egész évben.

 

 

Az Ifjúság Fáját a Fillari-Team csapata ületette el a X. Budaörsi Kerékpáros Felvonulás nyitányaként.

 

ifjusag_faja_varosi_ifjusagi_klub1

 

Tamás Anita, a Városi Ifjúsági Klub kulturális szervezője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a Klub csapata arra törekszik, hogy aktívan részt vegyen a város életében.

 

ifjusag_faja_varosi_ifjusagi_klub14

Tamás Anita

 

“Az a célunk, hogy egyre több olyan programot szervezzünk, ami megmozgatja a fiatalokat. Ezért döntöttünk úgy, hogy elültetünk mi is egy fát a Klub udvarán a Föld Napja alkalmából. Minden évben szeretnénk megünnepelni a fa születésnapját és különböző rendezvényekkel felhívni a figyelmet arra, hogy nem csak az év egy napján kell odafigyelnünk a környezetünkre, hanem életünk minden percében. 

 

ifjusag_faja_varosi_ifjusagi_klub3

ifjusag_faja_varosi_ifjusagi_klub2

 

A Fillari-Team csapatával egy kiváló együttműködést alakítottunk ki az elmúlt időben és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az Ifiklubbot, már szinte második otthonuknak tekintik, és örömmel jönnek hozzánk.

Bízunk abban, hogy ahogy a fa növekszik majd kint az udvarunkon úgy nő majd azoknak a fiataloknak száma is, akik hozzánk járnak.”

 

A kerékpáros csapat egy kerékpárra szerelhető kis utánfutó kocsival hozta a Városi Ifjúsági Klub legújabb lakóját Magnóliát, előtte viszont elvitték egy rövid városnézésre.

 

ifjusag_faja_varosi_ifjusagi_klub5

 

ifjusag_faja_varosi_ifjusagi_klub7

 

Bölcsföldi Csaba, a Fillari-Team vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nincs olyan örültségnek tűnő feladat, amit ne vállalnának el, ha az egy jó cél érdekében történik.

“Amikor az Ifiklubbosok elmondták, hogy szeretnék, hogy az Ifjúság Fáját elvigyük egy városnézésre, mielőtt elültetjük az volt az első gondolatom, hogy miért is ne. Kitaláltuk, megoldottuk, kiskocsival megutaztattuk.

 

ifjusag_faja_varosi_ifjusagi_klub6

 

Szeretjük a kihívásokat és mindent megteszünk annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet a környezettudatos életre.

Mi nem azért kerékpározunk, mert nem tudnánk autóval közlekedni a városban, hanem azért mert hiszünk abban, hogy ha mindenki csak egy kicsit él megfontoltabban, akkor talán idővel mások is belátják, hogy 200 méter távolságért nem feltétlenül előnyös beindítani az autót.

A fa elültetése a X. Budaörsi Kerékpáros Felvonulásunk nyitánya volt, és bízom benne, hogy minden évben kitalálnak majd valami “őrültséget” a Klub munkatársai, amit mi szívesen megoldunk.”

 

ifjusag_faja_varosi_ifjusagi_klub13

ifjusag_faja_varosi_ifjusagi_klub12

 

A fa ültetésének ideje alatt Farkas Gergely fantasztikus dalokat énekelt és gitározott. Róla korábban már olvashattak hírportálunkon. A budaörsi Ifjúsági Gitárverseny egyik különdíjasa.

 

ifjusagfaja_varosi_ifjsagi_klub (2)

 

Az Ifjúság Fájának elültetése után 2016. április 23-án 10 órakor közösségi szemétszedést szervez a csapat.

Aki teheti tartson velük.

A Városi Ifjúsági Klub elől indulnak (Károly király utca 3.) és kesztyűt, valamint szemeteszsákot minden túrázni vágyó számára biztosítanak.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.