Kutatók megállapították: a pénz mégis boldogít

Brit kutatók arról végeztek felmérést, hogy boldogít-e a pénz. Az eredmény talán nem meglepő, a válaszuk: igen. A pénz ugyanis ritkán kelt konfliktust, és a gazdagabbak társat is könnyebben találnak.

Felmérésüket részben azok körében végezték, akik nyertek a lottón. Ha hiszik, ha nem, 97 százalékuknak legalább ugyanolyan, de inkább jobb lett az élete, miután hozzájutottak a nyereményhez.

Nem veszítették el állásukat, és vitákat sem keltett a pénz. Sőt, az egyedülállók 20 százaléka igen gyorsan talált magának társat.

A Notthinghami Egyetem professzora a kutatás eredményeit így összegezte: nem igaz a régi mondás, hogy a pénz nem boldogít. A kutatók ugyanis olyan kérdéseket tettek fel az embereknek – lottó nyerteseknek, és azoknak is, akik sosem nyertek semmit – hogy mi elégíti ki őket az életben.

Az emberek 44 százaléka számára az a legfontosabb, hogy több időt tölthessen a családjával. 26 százalékuk válaszolta azt, hogy akkor boldog, ha bármit megtehet, illetve megvehet, amit csak akar. Azoknak, akik nem nyertek a lottón, csupán 40 százaléka mondta magát boldognak, míg a nyertesek között ez az arány 59 százalékos volt.

A nyertesek azt is elmondták, hogy a hirtelen vagyonosodással járó jelentős életmódváltás csak egy mítosz. A nyerteseknek csak egy kis része költözött nagyobb házba, a többségük ugyanott maradt, ahol korábban is lakott. A kutatók szerint egy kényelmes otthon és az anyagi biztonság ugyanis már önmagában boldogságot jelent.

A felmérést a brit Nemzeti Szerencsejáték társaság megrendelésére készült.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.