Wittinghoff Tamás polgármester reagálása a Fidesz évértékelőjére

(Budaörs, 2016. február 2. – Budaörsi Infó) 2016. február 1-jén a budaörsi Fidesz szervezete évértékelőt tartott a Jókai Mór Művelődési Központban. Nagy Sándor András elnök ott elhangzott beszédére Wittinghoff Tamás polgármester, illetve a Polgármesteri Hivatal reagált a Budaörsi Infónak elküldött levélben.

 

 

Wittinghoff Tamás, a Budaörs Fejlődéséért Egyesület színeiben megválasztott polgármester a Fidesz évértékelőjéről így nyilatkozott: “Az az álláspontom, hogy felesleges reagálni valamennyi, politikai haszonszerzés célzatú valótlanságra, csúsztatásra. Elegendő csupán a Levendula utcai valótlan állításokkal szemben a valóságot ismertetni, és ez rámutat a többi állítás hamisságára is”.

A Polgármesteri Hivatal álláspontja szerint tény, hogy a budakeszi építési hatóság hivatalos hatósági bizonyítványt adott ki arról, hogy az épület nem alkalmas óvodának. Vagyis az az állítás, miszerint ez az ország legmodernebb óvodája, meglehetősen sajátságos állítás. Egyébként a házra nem mint óvodára, hanem mint lakóházra kértek és kaptak engedélyt, a szomszédokat tehát kijátszották. Miután kiderült, hogy a lakóházban mintegy 40 személyes óvodát akarnak nyitni, a lakosok tiltakozó levelet írtak, amelyet az utca majdnem összes érintettje aláírt.

Budaörsön elegendő óvoda van ahhoz, hogy a városban élő gyermekek elhelyezését biztosítsa. A hivatal szerint az önkormányzat minden integráltan elhelyezhető speciális nevelési igényű (másképpen SNI) gyereket ingyen ellát a célnak megfelelő, magas színvonalú önkormányzati óvodában. Abban a lakóházban, amelyet SNI-s óvodának szántak, ez nem lett volna lehetséges. Hatósági bizonyítvány igazolja, hogy az épület egyszerű óvodának sem alkalmas, nemhogy ilyen célra.

Budaörs az SNI-s óvodások integrált elhelyezésében is jóval magasabb színvonalon nyújt szolgáltatást – ráadásul ingyen – mint más települések. A „Levendula utcai óvodának” nevezett lakóházba legalább 40 gyereket akartak bezsúfolni, és jelentős térítési díj ellenében nyújtottak volna hasonló szolgáltatást, ha az épület egyébként a célra alkalmas lett volna.

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.