Karácsonyi évértékelő – dr. Molnár Gábor, BFE

(Budaörs, 2015. december 24. – Budaörsi Infó) Közeledik az év vége, így arra kértük a polgármestert és a képviselő-testületet alkotó szervezetek képviselőit, hogy értékeljék az elmúlt évet, és osszák meg az olvasókkal karácsonyi gondolataikat.

 

Dr. Molnár Gábor, a BFE elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a tavalyi önkormányzati választásokon a Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE) még a legszebb reményeinknél is nagyobb győzelmet aratott.

“Wittinghoff Tamás az egyesületünk színeiben nyerte el immár 7. alkalommal a polgármesteri széket. Az egyéni körzetekből mind a tízet mi nyertük meg. Mindez azt az üzenetet hordozta számunkra, hogy a budaörsiek elismerték az előző ciklusban nyújtott teljesítményünket, és bizalmat szavaztak nekünk, hogy ebben az ötéves időszakban teljesíteni fogjuk, amit elvárnak tőlünk.

Annak ellenére, hogy ilyen nagy fölénnyel nyertük a választást, már az önkormányzati testület megalakulásakor jelezni akartuk a Fidesz-KDNP-nek, hogy konstruktív együttműködésre készülünk.

Ezért a korábbi frakcióvezetőnek, Kálóczi Imrének ajánlottuk fel az egyik alpolgármesteri pozíciót. A másik alpolgármester Biró Gyula, egyesületünk tagja lett.

De ugyanebben a szellemben osztottuk el a bizottsági helyeket is, ügyelve arra, hogy ellenzékünk mindenütt képviselve legyen, akár tényleges számarányánál nagyobb mértékben is.

Az egyesületünk nevében is szerepeltetjük legfontosabb célunkat: biztosítani Budaörs folyamatos és fenntartható fejlődését. Ezt most a legjobban az önkormányzatban végzett munkánkkal tudjuk biztosítani. Miközben képviselőink aktívan tartják a kapcsolatot a választókerületeikben élőkkel. Időnként természetesen az önkormányzaton kívül is aktívak vagyunk.

Fórumot szerveztünk civil szervezeteknek, hogy a pályázati forrásokat minél hatékonyabban legyenek képesek kihasználni. Részt vettünk a Magyarországon átvonuló háborús menekültek ellátásban, és amikor városunkon vonultak át, egyesületünk tagjai és szimpatizánsaink is példát mutattak emberségből és szolidaritásból.

Göncz Árpád köztársasági elnök halálakor gyertyagyújtást szerveztünk Budaörsön, így tisztelegve emléke előtt. Az év végéhez közeledve a legfontosabb feladatunk a jövő évi költségvetés összeállítása, amelyben igyekszünk minden helyi érdeket figyelembe venni.

 

(Budaörsi INFÓ)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.