Karácsonyfa díszítés modern módra

A fenyőfa kiválasztás és feldíszítése nem könnyű feladat, főleg, ha valami újra vágyunk. Karácsonyfa díszítési tippek a fenyőfa kiválasztásától az utolsó simításokig.

A fenyőfa

Válassz olyan fát, – például a lucfenyő – aminek szép szellősen helyezkednek el az ágai. A legtöbb füzér, dísz jól mutat rajta. Ha nehezebb üveggömböket, díszeket szeretnél a fára tenni, akkor célszerűbb egy erősebb, vastagabb ágú fenyőfajtát választani, mint amilyen az ezüst-, a normandiai- vagy az erdeifenyő. És persze az sem utolsó szempont, hogyha gyerek van a háznál, akkor nem a legszúrósabb fenyőfát vigyük haza.gömb

Olyan méretű fát válassz, ami legalább 30 centivel alacsonyabb a mennyezetnél, és elég kényelmes távolságra van a szoba falaitól, hogy feldíszítve minden oldalról jól mutasson. Díszítés előtt legalább egy nappal korábban hozd be a szabadból a fenyőt, és szabadítsd meg kötelékeitől, hogy hozzászokhasson a szoba levegőjéhez, és az ágai is szépen visszaereszkedjenek az eredeti állapotukba. A görbe vagy földet érintő ágakat metszőollóval vágjuk le.
Érdemes víztartályos fenyőfatalpba állítani a fenyőt, akkor tovább gyönyörködhetünk benne. 
pehely

Fények

A díszítést az izzósorral kezdjük. Felülről lefele haladjunk. Először a törzs körül fonjuk a fűzért majd az ágak végeinél, lehet színeset vagy egyszínűt, villogóst vagy állófényűt, de akár kombinálhatjuk is őket. Úgy számoljunk, hogy egy 30 centiméteres területre legalább 50 kis fényecske jusson, de ha igazáüveggömbn csillogó hatást szeretnénk elérni, akkor akár kétszer ennyit is feltehetünk.

 

 

Díszek

Nehezebb díszeket akaszd a fatörzséhez közelebb, a könnyebbeket az ág közepére a legkönnyebbeket a végeire. A legszebb díszeket, vagy a család kedvenceit a főhelyen, a fa elülső részén helyezd el, hogy mindig szem előtt legyenek.
Időnként nézd meg pár lépés távolságból a fát, hogy egyenletesen helyezkednek-e el a díszek rajta, nem maradt-e üres felület. A fényes üveggömbök, szépen visszaverik a fényt és ragyogóan betölthetik ezeket a foltokat.

 

Utolsó simítások

Most jönnek a boák, a csillogó füzérek. Ezeket is fentről lefele haladva tesszük fel. A vékony füzéreket lehet párban is feltenni, az egyik lazábban, nagyobb ívben omlik alá, míg a másik egy kicsit feszesebben, magasabban helyezkedik el. A dús vastag boák öltöztetik fel legegyszerűbben a fát.
Az ágak középső részén vezesd körbe a füzéreket, a díszek között, egyre lazábban, nagyobb ívben, ahogy haladsz lefele.

 

Ezután már nincs más hátra, mint megünnepelni a karácsonyt.

(Forrás: családinet.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.