Durkó István baptista lelkész karácsonyi gondolatai

(Budaörs, 2015. december 21. – Budaörsi Infó) Az ünnep közeledtével megkértük a budaörsi egyházi vezetőket, hogy osszák meg olvasóinkkal karácsonyi gondolataikat. Sorozatunk első részében olvassák el Durkó István baptista lelkész szavait.

 

 

Az ünnepek meghatározzák az élet ritmusát. Az ünnep akkor lesz igazán ünnep, ha tudjuk a pontos célját és megkülönböztetjük más napoktól. Karácsonykor Jézus Krisztusnak a Messiásnak a születésére emlékezünk. 2000 éve, amikor ez megtörtént Máté evangélista arról tudósít, hogy a napkeleti bölcsek otthagyták a munkájukat és elmentek, hogy személyesen találkozhassanak Jézussal.

Lukács evangélista pedig arról ír, hogy a pásztorok, akik hallották az angyali üzenetet szintén otthagyták a hétköznapi tevékenységüket és elmentek Jézushoz. Mindkét esetben azért vált ez különleges nappá az életükben, mert megkülönböztették más napoktól, nem a munkára a feladatokra koncentráltak, hanem Jézusra.

Ma is így van, ha nem akarjuk, hogy az ünnep leterheljen bennünket, nyissuk ki a Bibliát, imádkozzunk ahhoz a Jézushoz, akinek a születésnapját ünnepeljük. Akarjunk rá figyelni, hogy Ő mit mond nekünk.

Menjünk el egy istentiszteletre és kérjük, hogy Ő adjon erőt és tisztítsa meg a lelkünket bűnöktől, félelmektől, önsajnálattól és minden olyan dologtól, ami csak lefelé húz bennünket.

Boldog és áldott karácsonyt kívánok!

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.