Szerdánként is lesz piac Budaörsön!

(Budaörs, 2015. december 9. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Gazdapiac immár több mintegy másfél éve működik a lakótelep szívében. A Budaörsi Infó a kezdetektől nyomon követte a piac kialakulását és elmondhatjuk, hogy minden fontosabb eseményen részt vettünk és be is számoltunk. Most pedig ismét egy fontos fordulópontjához érkezett a Gazdapiac. Hamarosan kibővített nyitva tartással várják az érdeklődőket az árusok.

 

2015. nyarán a Zsámbék-Medence és térsége Gazdakör segítségével a Magyar Piac Szövetkezet Budaörs Város Önkormányzatától írásban kérte, hogy tegyék lehetővé számukra, hogy ne csak egy napon, hanem heti két alkalommal biztosítsanak számukra lehetőséget arra, hogy árusíthassák termékeiket a lakótelepen.

Az első alkalommal a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága, a Magyar Piac Szövetkezet részére szerdai napokon a termelői piac közterület-használatához nem járult hozzá.

Az indoklása a következő volt:

2015. május 01.-i hatállyal Budaörs területén a 46/2014. (XII.18) számú Önkormányzati rendeletnek megfelelően korlátozott idejű várakozási területek lettek kijelölve.

A rendeletben meghatározott területeken lévő parkoló helyeket a városban lakók és a környező településekről érkezők az elrendeltek szerint használják.

A végrehajtott ellenőrzések tapasztalatai alapján megállapítható, hogy a várakozási övezetben a parkoló autók száma lecsökkent, viszont ezzel egy időben a parkolási súlypont áthelyeződött a környező utcákra valamint a lakótelepre. Amennyiben szerdai napokon termelő piac működne a lakótelepen így elvonnánk a környéken lakóktól a parkolás lehetőségét. Mindezek figyelembe vételével szerdai napokon nem javaslom a kérelmezett terület használatát termelői piac működtetésére.”

 

A 2015. december 8-ei bizottsági ülésen, az újra beadott kérelmet már elfogadták, azzal a feltétellel, hogy félévenként felül kell vizsgálni a díjmentességet.

Kisberk Balázs a Zsámbék-medence és térsége Gazdakör elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagyon örül, hogy a képviselők véleménye megváltozott a piac ügyével kapcsolatban.

„Egy éve működik a lakótelepi piac és azt láttuk, hogy van igény arra, hogy ne csak egy nap, hanem legalább még egy alkalommal lehetőséget biztosítsunk a városiaknak arra, hogy magyar gazdáktól, egészséges termékeket vásároljanak.

Az idő megmutatta, hogy még a több nagy hipermarket mellett is megél a mi lakótelepi piacunk. Az emberek szeretnek ide járni, ha nem is vásárolni, de beszélgetni, vagy csak megenni egy finom lángost. Egy olyan közösségi színtér alakult ki az elmúlt egy év alatt, ami csak a város és a budaörsiek hasznára válhat.

Természetesen a piacnapokon több autó fordul meg a lakótelepen, viszont ahogy eddig is, úgy gondolom, hogy szerdánként is meg tudjuk majd oldani, hogy ez ne okozzon fennakadást.

Az elért sikerünknek úgy gondolom, hogy három alappillére van. Az egyik a gazdáink kitartása, munkája, a másik a jó áru és kiváló minőségű termékeink, és végül, de nem utolsó sorban a harmadik: Konrád Istvánné elnök asszony, a Magyar Piac Szövetkezet elnökének áldozatos munkája, aki a szaktudásával, tapasztalatával segít nekünk.

A távlati tervünk természetesen az, hogy egy állandó, fix, fedett piacot hozzunk létre Budaörsön. Bízunk benne, hogy idővel majd ez is meg fog valósulni.”

 

Stift Nándor a Településfejlesztési Vagyongazdálkodási Bizottság (TFVB) elnöke megerősítette a Budaörsi Infó értesüléseit, miszerint a bizottság megszavazta, hogy egy héten két napon is nyitva lehessen a Budaörsi Gazdapiac. Február 29-ig viszont még próbaüzemben dolgozhatnak csak. Amennyiben probléma merül fel, abban az esetben az engedély visszavonható.

 

A tervek szerint az első szerdai piac nap 2015. december 16-án lesz a Budaörsi lakótelepen, a megszokott helyen a Patkó utcai parkolóban. A gazdák minden érdeklődőt szeretettel várnak délután 15 órától 18 óráig.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.